Εκπαίδευση

Στον Δήμαρχο Καλαμάτας μαθητές του 5ου Γυμνασίου που κέρδισαν ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022, μαθητές του Τμήματος Α2 του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας, που  κατέλαβαν την 1η θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Film4Energy Challenge» στον οποίο συμμετείχαν 90 ομάδες σχολείων από 16 χώρες. Η ομάδα των παιδιών με την ονομασία «Act Green»,  δημιούργησε βίντεο που κρίθηκε το καλύτερο πανευρωπαϊκά από όσα είχαν κατατεθεί στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό που άρχισε τον Οκτώβριο πέρυσι και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου Γιώργο Μαλαπάνη και την καθηγήτρια χημικό, Γεωργία Μουσελίμη, συζήτησαν με τον Δήμαρχο για τις προοπτικές του σχολείου δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον για το περιβάλλον και το κλίμα, ζητώντας παράλληλα να γίνει «πράσινο» και το δικό τους σχολείο.

«Σκοπός είναι να εργαζόμαστε στη ζωή μας με αποφασιστικότητα και συνέπεια για να την κάνουμε καλύτερη για εμάς, τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τους συνανθρώπους μας», υπογράμμισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Παίρνοντας αφορμή από τις δραστηριότητες και τις ανησυχίες των παιδιών του σχολείου, ο Δήμαρχος είπε ότι οι θέσεις κι προσπάθειες των παιδιών για μια κοινωνία που δεν θα σπαταλά ενεργειακούς πόρους, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Δήμο Καλαμάτας, και πρόσθεσε: «Να ξέρετε ότι με την ίδια σκέψη, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξή της πόλης μας στις “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030”».

Τέλος τόνισε ότι, η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει και να συμβάλει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση των νέων ιδεών και απόψεων που έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφεραν οι δύο εκπαιδευτικοί, αύριο, Τετάρτη, 25 Μαΐου, με αφορμή την βράβευσή του, το 5ο  Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανώσει την “Ημέρα Ενέργειας” με την υποστήριξη της Ε.Ε. Στο σχολείο θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό, ενώ οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ε.Ε και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Η ομάδα «Act Green», με υπεύθυνη καθηγήτρια την χημικό Γεωργία Μουσελίμη, συγκροτείται από τους μαθητές: Γιώργο Παπακώτση, Μαργαρίτα Κόλλια, Γιώργο Σταματόπουλο, Βαγγέλη Τσαπατσάρη, Παναγιώτη Φλώρο, Σωτηρία Δημοπούλου, Ερνέστα Κερτσούκου, Ράνια Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Παναγοπούλου, Έφη Αναστασιάδη, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Νίκη Χατζή, Κωνσταντίνα Μακρή, Μαρία Ραδιότη, Θανάση Ντουμάνη και Κωνσταντίνο Σκόκο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button