ΑγροτικάΕκλογές 2019Τοπικά Νέα

Στους Γαργαλιάνους χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος για τα προβλήματα των αγροτών

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους αφού περιόδευσε και συνομίλησε με τους πολίτες των Γαργαλιάνων, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, συναντήθηκε στη συνέχεια με τα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και αγρότες της περιοχής, στα γραφεία του Συλλόγου.

Οι αγρότες ενημέρωσαν τον Θανάση Πετράκο και τους υποψηφίους Π.Σ. της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την απραξία και αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής.

Τόνισαν ότι παρά τις συνεχείς τους παρεμβάσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια:

Α. Για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού:

1) Δεν έχει γίνει καμία βελτίωση. Εξακολουθεί να μην έχει γίνει υδραυλική μελέτη ούτε τα αναγκαία φυσικά έργα, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να πλημμυρίζουν τα κτήματα που είναι κοντά στα ρέματα. Και φυσικά τις καταστροφές που έχουν υποστεί από τις πλημμύρες οι αγρότες δεν τις καλύπτουν ούτε ο ΕΛΓΑ ούτε τα ΠΣΕΑ, με αποτέλεσμα οι αγρότες να έχουν υποχρεωθεί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να απαιτήσουν αποζημιώσεις από την Περιφέρεια, η οποία έχει τη βασική ευθύνη για την καταστροφή τους.

2) Παρά τις υποσχέσεις του κ. Τατούλη, εξακολουθούν να μην έχουν δημοπρατηθεί παράδρομοι, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στα κτήματα να είναι δύσκολη και επικίνδυνη.

3) Στους 3 κόμβους δεν υπάρχει επαρκής σήμανση, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πολλά ατυχήματα.

Β. Το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων υπολειτουργεί, γιατί η Περιφερειακή Αρχή δεν το ενέταξε σε κανένα πρόγραμμα βελτίωσης της κτιριακής υποδομής και φυσικά μαζί με τη Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε και δεν πίεσε το Υπουργείο για την επαρκή του στελέχωση.

Γ. Το Αγροτικό Κτηνιατρείο των Γαργαλιάνων δεν λειτουργεί, με συνέπεια να μην εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Δ. Οι αγρότες ζήτησαν την επαναλειτουργία Δημόσιων Σφαγείων στους Γαργαλιάνους.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των αγροτών και οι παριστάμενοι αγρότες έθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν αυτή την περίοδο και είναι, εκτός από τα γενικότερα προβλήματα:

1) Η καθυστέρηση της δημοπράτησης των δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος.

2) Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους δασικούς χάρτες, όπου αρκετοί αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν περιουσίες που τις έχουν αγοράσει ή τους ανήκουν και τις καλλιεργούν δεκάδες χρόνια. Τόνισαν ότι είναι τραγικό ότι αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύνταξη των δασικών χαρτών με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1975, προχώρησε με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1945.

3) Αναφέρθηκαν στα προβλήματα και στη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν με το εργόσημο για τους εργάτες γης οι οποίοι προέρχονται από χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. Ζήτησαν α) να μπορεί να κόβει εργόσημο και αυτός που έχει προσωρινό διαβατήριο, πράγμα που σημαίνει να μπορεί να προβλεφτεί να βγάζει προσωρινό ΑΦΜ και προσωρινό ΑΜΚΑ και β) οι αγρότες να έχουν πλέον έναν ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και να τους χορηγείται μπλοκ επιταγών για τα έξοδά τους.

Ο Θανάσης Πετράκος, αφού ευχαρίστησε τους αγρότες των Γαργαλιάνων για την αναλυτική ενημέρωση, τόνισε ότι συμφωνεί με όλες τις προτάσεις τους και θα αναδείξει και τώρα στην προεκλογική περίοδο, αλλά και στη συνέχεια μέσα από το νέο Π.Σ. όλα τα προβλήματα της περιοχής και  θα πιέσει επιτέλους να επιλυθούν.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button