Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Στο βιβλίο Γκίνες τα Κρεμμύδια – 810 επιστήμονες από το ίδιο χωριό!

Πλούσια έρευνα στο βιβλίο “Φουρτζοκρέμμυδα”

Πριν από 20 χρόνια τα Κρεμμύδια του δήμου Χιλιοχωρίων Μεσσηνίας μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του. Την εποχή εκείνη οι κάτοικοι ήταν περισσότεροι από οκτακόσιοι. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά, στο άλλοτε «χωριό των πτυχιούχων» ζουν λιγότεροι από πεντακόσιοι άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι. Πριν από τέσσερα χρόνια έκλεισε και το μοναδικό δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης μαθητών!

Συνήθως τα χωριά στην επαρχία γίνονται ονομαστά για την παραγωγή τους σε καπνά, σταφίδα, λάδι κ.λπ. Το 1999, όμως, το χωριό Κρεμμύδια στο νομό Μεσσηνίας κατάφερε κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη περιοχή μέχρι τότε: να εξασφαλίσει μία θέση στο διάσημο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη «παραγωγή» πτυχιούχων επιστημόνων!

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες του 1999, το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού της κοινότητας ανερχόταν στο 30%!

Από το 1893 όπου και άνοιξε το σχολείο στην περιοχή Φουρτζοκρέμμυδα, έως το 1999 έχει τη μεγαλύτερη «παραγωγή» πτυχιούχων επιστημόνων 810 τον αριθμό.

Μάλιστα, σήμερα το βράδυ στον χώρο του πανεπιστημιου Πελοποννήσου στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κισκήρα, Φουρτζοκρέμμυδα «Πτυχιούχοι ενός αιώνα» 1900 – 2000.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στο σχολείο από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκο Ζαχαριά και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλο και Παναγιώτη Πετρόπουλο. Εκεί θα γίνει απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε εκπαιδευτικούς που δίδαξαν στην περιοχή από: τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας Νίκο Ζαχαριά, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Δημήτρη Οικονομόπουλο και τον πρ. περιφερειακό διευθυντή Πάνο Πετρόπουλο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button