ΑγροτικάΔήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Στο Δήμο Πύλου- Νέστορος “ρίχνει το μπαλάκι” το Υπουργείο για το αρδευτικό στον κάμπο Χανδρινού

Σε ερώτηση βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” με θέμα «Την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου στον κάμπο Χανδρινού – Στενωσιάς, που εκκρεμεί εδώ και έξι χρόνια ζητάει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού», το αρμόδιο υπουργείο σε γραπτή του απάντηση σημειώνει τα εξής:

“Σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με τα συνημμένα του σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Η χρηματοδότηση των πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών (ΚΥΑ), η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών.

Στο πλαίσιο αυτό στο Δήμο Πύλου – Νέστορος έχει κατανεμηθεί από τους ΚΑΠ έτους 2020 ποσό ύψους 404.610,00 ευρώ, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Επιπλέον, στη βάση του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦιλόΔημος ΙΙ» και στο πλαίσιο απόφασης επιχορήγησης των Δήμων της χώρας, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος επιχορηγήθηκε με 404.100 ευρώ”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button