Viral

Στο ρελαντί 340 χλμ./ώρα η Bugatti Chiron SS (+video)

Πριν δυο χρόνια, μια ειδικά διαμορφωμένη Chiron μας έκανε να αναθεωρήσουμε ό,τι άποψη είχαμε για την ταχύτητα αυτοκινήτου παραγωγής, ξεπερνώντας τα 490 χλμ./ώρα. Η Super Sport μπορεί να μην είναι 300+ (300 μίλια/ώρα συν), όμως 440 χλμ./ώρα τα πιάνει «στο νερό». Για την ακρίβεια, περιορίζεται σε αυτά. Καταλαβαίνει κανείς εύκολα, λοιπόν, το πόσο χαλαρά μπορεί να εμφανίσει ενδείξεις στην περιοχή των 340 χλμ./ώρα.

Ο Matt Watson του carwow είχε την ευκαιρία (και την τιμή, θα συμπληρώσουμε) να πάρει για μια γρήγορη βόλτα το αυτοκίνητο, που είναι η βάση για το ταχύτερο τετράτροχο όλων των εποχών. Και τέτοιες κατασκευές μπορείς να τις τρέξεις μόνο σε πίστα ή τα κομμάτια των autobahn, που δεν έχουν όριο ταχύτητας. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν παύουν να είναι δημόσιοι δρόμοι. Με κίνηση. Η οποία, εν προκειμένω, οριοθέτησε εν πολλοίς το ρυθμό του γαλλογερμανικού hypercar.

Όπως μπορούμε να δούμε από το 17.12 του video, ο Άγγλος επιχειρεί αρκετές φορές να «ανοίξει». Η ροή των οχημάτων, όμως, είτε στη δική του είτε στη διπλανή λωρίδα, τον αποθαρρύνουν από την πλήρη απελευθέρωση των 1.600 ίππων και 1.500 Nm. Ο 8.0 W16 quad-turbo δεν έχει την παραμικρή ένδεια να τινάξει τη βελόνα του κοντέρ από τα 200 στα 300+ χλμ./ώρα. Με λίγο θάρρος παραπάνω, το ταχύμετρο φτάνει μέχρι τις παρυφές των 350 χλμ./ώρα. Κι αυτό με τερματισμένη 5η-«σβηστή»6η, έχοντας 2 σχέσεις «κάβα» στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Αναμενόμενη δυναμική από αυτοκίνητο που θέλει ηλεκτρονικό κόφτη για να μείνει στα 440 χλμ./ώρα, αλλά δεν παύει να εντυπωσιάζει.

Το αυτό ισχύει για την επιτάχυνση. Το εργοστασιακό 0-100 χλμ./ώρα (ή 0-96 χλμ./ώρα, για να πάρουμε κυριολεκτικά το 0-60 μίλια/ώρα) θέλει τη Chiron SS να το ολοκληρώνει σε 2,4 δλ. Ο Watson τα κατάφερε σε 2,3 δλ.!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button