Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Στο Σύμφωνο για το Κλίμα ο Δήμος Πύλου – Νέστορος

Στο Σύμφωνο των δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια εντάχθηκε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, καθώς το Δημοτικό του Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε την ένταξη κατά πλειοψηφία, με τη Σοφία Αποστολοπούλου να επιλέγει “λευκό”. Οπως γνωστοποιήθηκε προς το Σώμα, στη σχετική εισήγηση, το Σύμφωνο των δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια είναι “η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Οι υπογράφοντες δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030 και να υιοθετήσουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση αναφορικά με τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής αλλά και την προσαρμογή σε αυτήν”.
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία γνωρίζει ευρεία απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο (Παγκόσμιο Σύμφωνο των Δημάρχων) συγκεντρώνοντας περισσότερες από 7.600 τοπικές και περιφερειακές αρχές, εκ των οποίων οι 154 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button