Τοπικά Νέα

Στο 50% της αμοιβής του Δημάρχου ορίστηκε η αποζημίωση του προέδρου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Με σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας καθορίστηκε η αποζημίωση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την έγκριση αποζημίωσης Προέδρου, Μελών και Γραμματέως Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Όσον αφορά την αποζημίωση των Μελών του Δ.Σ. όπως τονίστηκε έχει υπάρξει και παλιότερη απόφαση σύμφωνα με την οποία τα μέλη δεν δέχονται να πάρουν αποζημίωση. Όσον αφορά την αποζημίωση της Γραμματέως του Δ.Σ., από την στιγμή που οι συνεδριάσεις γίνονται εντός ωραρίου εργασίας (μεσημέρι ή πρωί) δεν τίθεται ζήτημα αποζημίωσης.

Τώρα, όσον αφορά την αμοιβή του Προέδρου της ΔΕΥΑΤ σύµφωνα µε διατάξεις του σχετικού νόμου, η αμοιβή του Προέδρου μπορεί να είναι μέχρι το 50% της αμοιβής του Δημάρχου και κατ’ επέκταση η αμοιβή του Προέδρου, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, θα ανέρχεται περίπου στα 1300 ευρώ (καθαρά) µηνιαίως.

Για το ύψος της αποζημίωσης η κα Μαρία Πανουσιοπούλου συμφώνησε να είναι στο 50% της αμοιβής του Δημάρχου, ωστόσο αναρωτήθηκε γιατί δεν διάλεξε μικρότερο ποσοστό ο κ. Αυρηλιώνης, ενδεχομένως 30% ή 40%, φέρνοντας το παράδειγμα του προηγούμενου Προέδρου της ΔΕΥΑΤ ο οποίος έπαιρνε ως αποζημίωση το 25% της αμοιβής του Δημάρχου (κάπου στα 810 ευρώ μεικτά), ενώ τώρα το ποσό θα είναι περίπου στα 1.300 ευρώ το μήνα (καθαρά). Η κα Πανουσιοπούλου παρατήρησε πως η δημοτική αρχή του κ. Λεβεντάκη διατρανούσε ότι εξοικονομεί χρήματα για το Δήμο, πράγμα το οποίο δεν το βλέπει, αφού ο τωρινός Πρόεδρος  αιτείται να λάβει το ανώτατο ποσό της αντιμισθίας που είναι 50%. Κλείνοντας, ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η εξυγίανση της ΔΕΥΑΤ, καθώς και να μπει σε σωστή βάση λειτουργίας.

 

Σχετικά Άρθρα

8 Σχόλια

  1. Τοτε τα ελεγαν κα Πανουσιοπουλου ,τώρα σιγά μην αφήσουνε τα διαιουμενα και λάβουν λιγότερα. Δεν είναι κορόιδα.,Ας κάνουν όμως το λογαριασμό να μας εξηγήσουν απο που προέκυπτε το Δεκέμβριο το όφελος γαι το Δήμο και τα Νομικα Πρόσωπα το ποσο των 400.000€ σε σχεση με την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο Μπερδεψαν το όφελος με την επιβάρυνση. Το πάνε μια χαρά!!!

  2. Είναι<> τους ο Πρόεδρος γι αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!! Άλλωστε απέδειξαν και σε άλλες περιπτώσεις ότι μόνο οι<>τους θα στηριχθούν με όποιο τρόπο και όποιο κόστος!!!!!!!!!!!!!!

    1. Είναι δικός τους ο πρόεδρος γι αυτό !!!!!!!!!!!!!!!! Άλλωστε απέδειξαν και σε άλλες περιπτώσεις ότι μόνο οι δικοί τους θα στηριχθούν με όποιο τρόπο και όποιο κόστος!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Προτείνω και εξτρα bonus για την επιτυχή πορεία του μέχρι τώρα στην επίλυση των θεμάτων ύδρευσης σε ολη την Τριφυλία και κυρίως στην Κυπαρισσία .

  4. ΜΠΡΑΒΟ!! ΣΩΣΤΑ!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ CENTS ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ🙄ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ🙄ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ🙄ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΦΕΝΟΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΑΚΙ (τροποποιησεις των αθλων) ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΙΛΙΑ… ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ🙄ΚΑΛΩΣ ΑΜΟΙΦΘΗΚΕ😡 Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button