ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας

Στο ίδιο έργο θεατές καταστηματάρχες στην Κυπαρισσία

Σε ομηρία κρατά ο Δήμος Τριφυλίας τους καταστηματάρχες στην Άνω Πόλη Κυπαρισσία μη παραχωρώντας τους με άδεια χώρους για τραπεζοκαθίσματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να διώκονται καταστηματάρχες. Για το λόγο αυτό αύριο το πρωί θα γίνει διαμαρτυρία στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νέων Κυπαρισσίας (ΣΥ.ΝΕ.Κ.) αναφέρει τα εξής:

Τα τελευταία χρόνια δεκάδες επαγγελματίες της πόλης μας που λόγω της φύσης της επιχείρησής τους δικαιούνται κατάληψη μέρους πεζοδρομίων ή κοινόχρηστων χώρων, διώκονται ποινικά από την αστυνομία για την μη κατοχή άδειας της εκάστης χρήσεως ανάλογα την φύση του επαγγέλματος. Η τραγωδία στην όλη ιστορία είναι πως οι άδειες αυτές δίνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και ενώ οι ίδιοι οι επαγγελματίες (αν όχι όλοι, οι περισσότεροι) καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κάθε χρόνο για την έκδοση της άδειας, οι αρμόδιες αρχές για αδιευκρίνιστους λόγους δεν προχωρούν στην έκδοσή της, παρά την επανειλημμένη διαμαρτυρία των καταστηματαρχών. Αποτέλεσμα των παραπάνω, η τοπική αγορά να πλήττεται από αυτούς που υποτίθεται ότι την στηρίζουν και από αυτούς που υποτίθεται πως πρώτοι καταλαβαίνουν πως αν δεν λειτουργήσει ομαλά αυτή, επηρεάζεται σημαντικά η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή ολόκληρης της πόλης.

Αύριο στις 11 οι διωκόμενοι καταστηματάρχες συγκεντρώνονται στο δημαρχείο με αιτήματα την άμεση διευθέτηση του θέματος και την αιτιολόγηση της μέχρι τώρα κωλυσιεργίας. Εμείς θα είμαστε κοντά τους, όπως οφείλει και κάθε πολίτης αυτής της πόλης (εμπλεκόμενος ή μη) για να απαιτήσουμε ένα τέρμα στην ανοχή και στην κοροϊδία. Ο συμπολίτης μας πλήττεται, ο διπλανός μας αδικείται από αυτούς που υποτίθεται λειτουργούν για το καλό μας! Κι αν σήμερα αυτοί, αύριο εμείς, μεθαύριο όλοι μας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button