ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Πελοποννήσου

17820563_533841003452904_1664946891_o


Οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας), συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 5/4/2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην Τρίπολη όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου, κ. Πετρόπουλο, και κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική Παιδεία και την άσκηση πίεσης για τη δίκαιη επίλυσή τους. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη: της άμεσης απόσυρσης της τροπολογίας που ψηφίστηκε και αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, των μαζικών, μόνιμων διορισμών, της άμεσης πρόσληψης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για την κάλυψη όλων των περιπτώσεων παράλληλης στήριξης, την κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών.
Όλοι οι Πρόεδροι αναφέρθηκαν στα γενικά και τα επιμέρους προβλήματα των σχολείων και των συναδέλφων τους. Με τη σειρά μας, επισημάναμε την προ ολίγων ημερών ομολογία του Υφυπουργού Παιδείας, πως « η χώρα δεν έχει χρήματα», «θα μιλήσουμε για διορισμούς όταν μπορούμε να τους κάνουμε». Επομένως η αδιοριστία είναι προαποφασισμένη παρά τις αντίθετες εξαγγελίες της Κυβέρνησης. Οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής βρίσκονται 15 χρόνια σε σχολεία, περιμένοντας δικαιωματικά ένα μόνιμο διορισμό. Αντ’ αυτού, βλέπουν να καταλαμβάνονται οι θέσεις τους από συναδέλφους Γενικής Αγωγής που επιμορφώνονται επί τροχάδην, ή προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης αντί να επιτελούν το ρόλο τους με βάση το αποκτηθέν πτυχίο και την κατάρτισή τους.
Συμπέρασμα και ζητούμενο είναι να υπάρχει μια ορθή, μακροπρόθεσμη (κι όχι μόνο μακρο-οικονομική) πολιτική Παιδείας για να φτάσουμε σε μια αληθινή Παιδεία πολιτική (δηλαδή των πολιτών κι όχι απλά των φορολογουμένων και στην καλύτερη περίπτωση των ψηφοφόρων).

17522313_533841043452900_189507683_o

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button