Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο από τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ: Τρομοκρατημένος, με ένα όπλο να τον σημαδεύει στο κεφάλι

Βίντεο σοκ δημοσιεύει η Daily Mail, περίπου δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στο οποίο φαίνεται η αγωνία και ο τρόμος που βίωσε λίγο πριν πεθάνει.

Ένας αστυνομικός σημαδεύει τον Φλόιντ με όπλο στο κεφάλι και αυτός ικετεύει «σε παρακαλώ αστυνόμε, σε παρακαλώ, μην με πυροβολήσεις». Λίγο μετά άρχισε η βιαιοπραγία εναντίον του, η οποία κατέληξε στη δολοφονία του από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Για ακόμη μια φορά φαίνεται πως οι αστυνομικοί αγνοούν τις εκκλήσεις του άνδρα, που τους λέει μη, μόλις έχασα τη μητέρα μου, μην πυροβολήσετε.

Φοβισμένος λέει επίσης «θα πεθάνω τώρα».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η απομαγνητοφώνηση του συγκεκριμένου βίντεο, είχε ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο το βίντεο ήταν απόρρητο και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Η δολοφονία που συγκλόνισε τον κόσμο

Ο θάνατος του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου, ενώ ο Σόβιν του πίεζε το λαιμό με το γόνατό του προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο και οδήγησε σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας με τους διαδηλωτές να ζητούν φυλετική ισότητα και μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία.

Ο Φλόιντ εκλιπαρούσε για βοήθεια καθώς ο αστυνομικός τον πίεζε στο έδαφος, σύμφωνα με το υλικό της κάμερας που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προσπάθειας του δικηγόρου, ενός από τους άλλους δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στην σύλληψη, του Τόμας Λέιν, να απορριφθούν από το δικαστήριο οι κατηγορίες της συναυτουργίας και συνέργειας σε δολοφονία που έχουν απαγγελθεί στον πελάτη του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button