Τοπικά Νέα

Συζητήθηκε χθες η αγωγή 13 συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, συζητήθηκε χθες η αγωγή 13 συμβασιούχων της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, με την οποία ζητείται η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Να θυμίσουμε ότι οι 13 συμβασιούχοι, ορισμένου χρόνου, προσλήφθηκαν με την υπ’αρ. ΣΟΧ1/2017 και στις 4 Αυγούστου 2018 με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου της Κυπαρισσίας παρέμειναν στην εργασία τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης, ζητώντας την μονιμοποίησή τους.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και κατέθεσε υπέρ των εργαζομένων και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης, ενώ σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας το θέμα των συμβασιούχων είχε συζητηθεί και μάλιστα είχε εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στο δικαστικό αγώνα των εργαζόμενων.

Το δικαστήριο έδωσε παράταση ισχύος της προσωρινής διαταγής, προκειμένου οι 13 εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται, μέχρι την έκδοση απόφασης για την αγωγή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button