ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Συμπτώματα και οδηγίες για την αντιμετώπιση του γλοιοσπόριου στην ελιά παρέχει η ΔΑΟΚ Τριφυλίας [ενημερωτικό φυλλάδιο]

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το γλοιοσπόριο στην ελιά σύμφωνα με την ΔΑΟΚ Τριφυλίας έπειτα από ερευνά δύο ετών με επίκεντρο τον κάμπο των Γαργαλιάνων

Ένα σημαντικό έντυπο για το γλοιοσπόριο παρουσιάζει η ΔΑΟΚ Τριφυλίας και βασίζεται σε εργασίες που έχουν γίνει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με δειγματοληψίες από όλες τις τοπικές κοινότητες της Τριφυλίας και κυρίως τον ελαιόκαμπο των Γαργαλιάνων.

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος και οι ελαιοκαλλιεργητές στην περιοχή της Τριφυλίας είναι η αυξημένη οξύτητα που παρατηρείται, με ένα από τα αίτια να είναι το γλοιοσπόριο, που είναι καταστροφική ασθένεια και μπαίνει από τον ανθό στον καρπό. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών, έχει εννέα διαφορετικούς μορφότυπους.

Να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο 19ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 30 Οκτωβρίου, από την Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button