Τοπικά Νέα

Συνάντηση Δημάρχου Τριφυλίας Γ. Λεβεντάκη με τους Προέδρους Κοινοτήτων

Συνεργασία ζήτησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας

Με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης. Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία, ήταν η γνωριμία, η ενημέρωση αλλά και η εμπέδωση ότι τα προβλήματα είναι κοινά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους μαζί με καλή συνεργασία.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους προέδρους πως ο δήμος απέκτησε ένα ακόμη γκρέιντερ, και πως σκοπός του είναι σε κάθε Δημοτική Ενότητα να υπάρχει ένα γκρέιντερ, μία τσάπα, ένα φορτηγό το οποίο να έχει άμεση κινητοποίηση τοπικά. Στη συνέχεια ανέφερε πως, «Μέχρι τώρα, λοιπόν, κατάφερα κι έφερα ένα γκρέιντερ από την Περιφέρεια το οποίο παραχωρήθηκε, μας παραχωρήθηκε και θα παραμείνει. Δεν μας το δώσανε δανεικό. Και πήρα και μία μπουλντόζα, για να στείλω να σπρώχνει τα σκουπίδια που πληρώνουμε 150, 170 χιλιάδες το χρόνο για σπρώξιμο σκουπιδιών. Η μπουλντόζα ήδη βρίσκεται εδώ, ήρθε, παραχωρήθηκε κι αυτή δια παντός στο δήμο απ’ τον κ. Νίκα, ο οποίος μου το υποσχέθηκε. Και κάνω άλλη μια προσπάθεια μήπως μπορέσω και πάρω ένα γκρέιντερ ακόμα, να εξοπλίσω όλες τις Ενότητες, όπως τα είπαμε. Έχουμε τέσσερις τσάπες που δουλεύουνε και μία που φτιάχνουμε ακόμα, πέντε». Ο κ. Λεβεντάκης σναφέρθηκε σε συνεργεία που είναι απλήρωτα τονίζοντας πως θα υπογράψει “εντέλλεσθε”, ας είναι παρακινδυνευμένο για τον ίδιο, για να μπορέσουν τα συνεργεία να πάρουν τα λεφτά που τους οφείλονται, σημειώνοντας πως υπάρχουν οφειλές δύο και τριών ετών. Στη συνέχεια ζήτησε από τους προέδρους να καταγράψουν τις ανάγκες που έχουν, τονίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί ο τομέας της ύδρευσης. Όσον αφορά τις ελλείψεις στο φωτισμό ανέφερε ότι έχει βρει τρόπο με μια εταιρεία και θα είναι σώματα ηλιακά, βιομηχανικά και βαρέως τύπου.

Οι Πρόεδροι Κοινοτήτων αναφέρθηκαν στα προβλήματα των περιοχών τους, τόνισαν την αναγκαιότητα να φτιαχτούν άμεσα οι αγροτικοί δρόμοι ενόψει της ελαιοσυγκομιδής, έθεσαν ζητήματα δημοτικών χώρων στις Κοινότητες, ζήτησαν ενεργοποίηση εθελοντισμού, ενώ ο πρόεδρος της Τ.Κ.  Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος, ζήτησε από το δήμαρχο περισσότερες αρμοδιότητες καθώς με την απουσία τοπικών αντιδημάρχων οι ευθύνες «πέφτουν» στους προέδρους. Ο κ. Λεβεντάκης απατώντας είπε ότι είναι μαζί τους, χωρίς να τους ξεχωρίζει ανάλογα με την παράταξη που εξελέγησαν.

Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν και οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Ασημακόπουλος (ο οποίος ζήτησε από τους προέδρους να έρθουν σε επαφή με την αρμόδια υπάλληλο του δήμου για το Κτηματολόγιο), Αντώνης Βλάχος και Δημήτρης Στριμπάκος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button