Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Συνάντηση Δημάρχου Τριφυλίας με καφεπώλες για την επικείμενη ανάπλαση της Κεντρική Πλατείας Γαργαλιάνων [βίντεο]

“Δέχομαι και συζητώ οποιαδήποτε παρέμβαση” δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης, τονίζοντας ότι έγινε παρανόηση των όσων ανέφερε το προηγούμενο διάστημα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τριφυλίας, κ. Γεωργίου Λεβεντάκη και επαγγελματιών – καφεπωλών που δραστηριοποιούνται στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την προτεινόμενη μελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας διέψευσε τα όσα έχουν ειπωθεί, έπειτα από τη συνάντηση που είχε την πιο περασμένη Πέμπτη στο δημοτικό κατάστημα Γαργαλιάνων, σχετικά με τη μελέτη ανάπλασης σημειώνοντας πως μεταφέρθηκαν λάθος όλα αυτά που ανέφερε και πως σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να ομορφύνει την πλατεία και όχι να την καταστρέψει. Μάλιστα, είπε ότι σε εκείνη τη συνάντηση είχε αναφέρει ότι δεν είναι το τελικό σχέδιο αυτό. Ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε ότι το συνολικό κόστος της ανάπλασης φτάνει στα 520.000 ευρώ, από αυτά τα 320.000 ευρώ θα είναι από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ από Ιδίους Πόρους. Ωστόσο, όπως είπε, για να εξασφαλιστούν τα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο έπρεπε να εκπονηθεί μια μελέτη η οποία μπορεί να τροποποιηθεί σε ένα ποσοστό 25% . Για το πώς θα γίνει η τροποποίηση είπε ότι θα υπάρξει διαβούλευση, ενώ σημείωσε πως μηχανικοί από την πόλη των Γαργαλιάνων μαζί με την τεχνική σύμβουλο του Δήμου θα κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Στη συνέχεια προανήγγειλε ότι ο δρόμος περιμετρικά της πλατείας θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα γίνει επέκταση των πεζοδρομίων, θα μεταφερθεί η πιάτσα τον Ταξί, ενώ θα γίνει και μεταφορά του ΚΤΕΛ. Ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που αφορούν την πόλη των Γαργαλιάνων, λέγοντα πως ήδη έχεικατατεθέι η μελέτη για τον Βιολογικό Γαργαλιάνων και η μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού από το Αλικοντούζι, ενώ προχωράει, έστω και αν πρόκειται για ένα έργο με μεγάλο κόστος, και ο περιφερειακός των Γαργαλιάνων.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες τόνισαν ότι δεν είναι αρνητές του έργου, ωστόσο η προτεινόμενη μελέτη, έτσι όπως έχει παρουσιαστεί, θα επιφέρει προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Ειδικότερα, ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι, σε καμία περίπτωση δεν είναι κατά του έργου, όμως το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί δείχνει τον χώρο της -ήδη μικρής- πλατείας να μικραίνει αισθητά, και αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε εποχή καραντίνας με τα μαγαζιά να είναι κλειστά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τότε θα πρόκειται για τη χαριστική βολή. Ο Βασίλης Καραχούντρης ζήτησε να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών, επισημαίνοντας πως και αυτοί θέλουν έργο αλλά όμως ζητούν να ακουστούν και κάποιες διαφορετικές προτάσεις. Από την πλευρά του ο Λυκούργος Ανδρώνης σημείωσε ότι η συνάντηση δεν έγινε με σκοπό να υπάρξουν τσακωμοί, αλλά να βρεθεί μια λύση. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος ανέφερε ότι έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες, ακόμη και από το εξωτερικό, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την προτεινόμενη μελέτη.

Ο μηχανικός Νίκος Αναστασόπουλος είπε ότι η συγκεκριμένη μελέτη αλλάζει τον χαρακτήρα της πλατείας και πως θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση νωρίτερα, σημειώνοντας πως δεν είναι αντίθετος στο να γίνει έργο, όχι όμως σε μία πρόταση που θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα της πόλης.

Δείτε στιγμιότυπα:

 

Exit mobile version