Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Συνάντηση του περιφερειάρχη με συλλόγους Ακοβιτών και Αρφαραίων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους από τους συλλόγους Ακοβιτών και Αρφαραίων.

Την συνάντηση απασχόλησε, κατά βάση, ο καθαρισμός μονοπατιών από τα Αρφαρά ώς τον Άκοβο, με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα να δηλώνει ότι ένα τμήμα του εν λόγω αντικειμένου θα υλοποιηθεί με γενική εργολαβία, ωστόσο -όπως σημείωσε- επειδή το συγκεκριμένο είδος έργου είναι ιδιόμορφο θα μπορούσε να εξεταστεί η συνεργασία της Περιφέρειας με τους πολιτιστικούς συλλόγους των δύο αυτών περιοχών.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι οι εν λόγω σύλλογοι μπορούν να αναζητήσουν τεχνογνωσία ερχόμενοι σε επαφή αφ’ ενός με τους αντίστοιχους συλλόγους των χωριών της περιοχής της Αλαγονίας -με τη συνεργασία των οποίων και της Περιφέρειας καθαρίστηκε το μονοπάτι από την Βελανιδιά μέχρι την Αλαγονία-, και αφ’ ετέρου με τον πολιτιστικό σύλλογο του Νερόμυλου.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, τέθηκε από την πλευρά των συλλόγων και το θέμα βελτίωσης του δρόμου από τον Άκοβο μέχρι την Πολιανή, έργο που -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τις πιστώσεις του ΕΑΠ του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button