Τοπικά Νέα

Συνάντηση Χαρδαλιά με τους δημάρχους της Πελοποννήσου

Μετά τη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνάντησε τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου στο παλιό δημαρχείο της Τρίπολης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Δήμαρχοι της περιφέρειας, αντιδήμαρχοι πολιτικής προστασίας και εκπρόσωποί τους, έδωσαν το «παρών» στην σύσκεψη και ενημερώθηκαν για το νέο νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών και αφορά στην αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ακόμα, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την θωράκιση της Πελοποννήσου από τους κινδύνους που εγκυμονούν ακραία καιρικά φαινόμενα και γενικότερα η κλιματική αλλαγή.

Ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί μεγάλο στοίχημα, αφού διαχρονικά υπήρχαν ζητήματα που πρέπει να θεραπευτούν και αυτό μπορεί να γίνει με την καινούργια εθνική δομή στην οποία την ώρα της κρίσης ένας θα πρέπει να συντονίζει τα πάντα.

Επίσης μίλησε για τα αντιπλημμυρικά έργα, τα σχέδια για την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων με στόχο την καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη, την προστασία του δάσους, τη σημασία του εθελοντισμού και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Η εγκύκλιος που αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων έχει αποσταλεί σε όλους του Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε ο καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς για το νέο νόμο στην συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ

πηγή: arcadiaportal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button