Δήμος Οιχαλίας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Οιχαλίας

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά «Μαρία Κάλλας» συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Οιχαλίας  με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετούς τρέχουσας περιόδου».

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν η Δήμαρχος κ. Γεωργακοπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ.Δημητρακόπουλος, κ.Ντονάς (Πολιτικής Προστασίας) και κ.Στεφανούρης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γυπατίδης, ο διοικητής του Π. Κ. Μελιγαλά κ.Λαδάς, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά κ.Αντωνόπουλος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας κ.Τσιλίκας, ο Δασάρχης Μεσσηνίας κ. Κατσίποδας, εκ μέρους του Δασονομείου Μελιγαλά κ.Τζιάννος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οιχαλίας κ.Πάλλας και πολλοί Πρόεδροι του Δήμου Οιχαλίας.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετούς τρέχουσας περιόδου. Υπήρξαν προτάσεις για το ποια σημεία θεωρούνται επικίνδυνα ώστε να υπάρχει πρόληψη. Επίσης τονίστηκε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες  αγροτικών περιουσιών θα πρέπει να κόβουν τα κλαδιά που πέφτουν πάνω στους δρόμους για την έγκαιρη και ασφαλή διέλευση των απαραίτητων οχημάτων σε περιπτώσεις που απαιτηθεί.

Όλες οι πλευρές τόνισαν ότι κατά την φετινή χειμερινή περίοδο χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα και απαιτείται άψογη συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποφυγή επικίνδυνων φαινομένων.

Τέλος η Δήμαρχος Οιχαλίας στην ομιλία της ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος μας είναι να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην  καταστραφούν οι περιουσίες των πολιτών και τόνισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς και είναι σίγουρο ότι με τη συνεργασία όλων των φορέων θα επιτευχθεί  το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button