Αθλητικά

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί – Για το Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022

Στη σύλληψη του Μισέλ Πλατινί προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές σήμερα το πρωί για την υπόθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, συνελήφθη μετά από πληροφορίες που υπήρχαν για παρατυπίες του στον τρόπο που έγινε η ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Στα δημοσιεύματα αυτά αναφέρεται ότι έλαβε χρήματα για το θέμα αυτό, ενώ φέρεται να είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ αρκετές φορές μέχρι και λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση της διόργανωσης.

Η ιστορία του Μισέλ Πλατινί 

Ο Μισέλ Πλατινί  ως πρόεδρος της UEFA, το 2015 αποβλήθηκε από το ποδόσφαιρο εξαιτίας ηθικών παραβιάσεων. Ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Πλατινί κέρδισε το Ballon d’Or τρεις φορές (1983, 1984, 1985) και ήρθε έκτος στη ψηφοφορία της FIFA για τον Παίκτη της Χρονιάς. Ως αναγνώριση των επιτευγμάτων του, έγινε Ιππότης της Λεγεώνας των Τιμών το 1985 και Αξιωματικός της Λεγεώνας των Τιμών το 1988.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο Πλατινί έπαιξε στις ομάδες της Νανσί-Λωρραίνης, της Σαιντ-Ετιέν και της Γιουβέντους. Έλαβε το ψευδώνυμο Ο Βασιλιάς επειδή είχε ηγετικές ικανότητες. Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως μέσος, υπήρξε γόνιμος σκόρερ. Κέρδισε το βραβείο Serie A capocannoniere τρεις συνεχόμενες χρονιές από το 1983 μέχρι το 1985 και ήταν ο καλύτερος σκόρερ της Γιουβέντους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1984-85.

Ο Πλατινί ήταν παίκτης κλειδί της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, η οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 1984, μια διοργάνωση όπου βραβεύτηκε ως ο καλύτερος σκόρερ και ως ο καλύτερος παίκτης, και έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 1982 και το 1986. Μαζί με τους Αλέν Ζιρές, Λουίς Φερνάντες και Ζαν Τιγανά, δημιούργησε το μαγικό καρέ της γαλλικής ομάδας την δεκαετία του 1980. Μέχρι το 2007 ο Πλατινί ήταν ο καλύτερος σκόρερ της Γαλλίας και έχει κατακτήσει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ που έχουν μπει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Μετά την απόσυρσή του ως παίκτης, ο Πλατινί ήταν για τέσσερα χρόνια ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και ο συνιδιοργανωτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Γαλλία το 1998. Το 2007, εξελέγη πρόεδρος της UEFA. Ήταν ο πρώτος πρώην ποδοσφαιριστής που έγινε πρόεδρος της UEFA. Έλαβε επίσης τις θέσεις του προέδρου στην τεχνική επιτροπή της UEFA και του αντιπροέδρου της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button