Δήμος ΟιχαλίαςΕκπαίδευση

Συνεχίστηκε η καθολική αποχή των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Δωρίου

Συνεχίστηκε η καθολική αποχή των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Δωρίου, με τους γονείς να διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό του σχολείου τους από 6θέσιο σε 4θέσιο.

Ζητούν να παραμείνει το σχολείο τους 6θέσιο σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους σε αυτή την κατεύθυνση ενώνοντας την φωνή τους και με τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία του νομού που έχουν υποβιβαστεί από 6θέσια που λειτουργούσαν μέχρι πέρυσι. Σημειώνουν ότι δεν μπορεί σε εποχή κορονοϊού αντί να μειώνονται οι μαθητές ανά τμήμα να αυξάνονται, αλλά και πως δεν μπορεί να γίνει σωστή διδασκαλία δύο τάξεων σε ένα τμήμα.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλαν οι μαθητές της έκτης τάξης στους δασκάλους του σχολείου τους, στην οποία αναφέρουν:

«Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή διότι θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας σχετικά με την υποβάθμιση του σχολείου μας.

Πιστεύουμε ότι με αυτή την υποβάθμιση θα υπάρξουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις για εμάς αλλά και τις οικογένειές μας.

Όλοι γνωρίζουμε πως διανύοντας τις δύο τελευταίες χρονιές με πολλά προβλήματα λόγω του Covid και έχοντας διαταραχτεί η διδασκαλία θα ήταν πολύ πιο άσχημο να διαταραχθεί για άλλη μια φορά η διδασκαλία στις αίθουσες του σχολείου. Ζητάμε το αυτονόητο. Κάθε τάξη να έχει τον δάσκαλό της. Κάθε τάξη να κάνει τα μαθήματά της και όχι της προηγούμενης ή της επόμενης τάξης.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς ελπίζουμε το αίτημά μας να γίνει αποδεκτό».

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button