Αγροτικά

Συνολικά 2,4 δισ. ευρώ επενδύουν μαζί Bayer και Monsanto για έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων

Η Bayer και η Monsanto, μετά την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, μαζί διαθέτουν ετήσιο προϋπολογισμό Έρευνας και Ανάπτυξης ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Αυτός είναι ο υψηλότερος προϋπολογισμός Έρευνας & Ανάπτυξης για κάθε εταιρεία του κλάδου της γεωργίας. “Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε περισσότερες καινοτόμες λύσεις για τους παραγωγούς, σε ακόμη μικρότερο χρόνο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Bayer Ελλάς και τονίζει ότι: “Χρειαζόμαστε καλλιέργειες περισσότερο ανθεκτικές στις ακραίες θερμοκρασίες και την ξηρασία. Χρειαζόμαστε νέες ψηφιακές τεχνολογίες που θα μας επιτρέψουν, για παράδειγμα, να εφαρμόζουμε προϊόντα φυτοπροστασίας μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαία.Επίσης, θα χρειαστούμε και καινοτόμα, αποτελεσματικά προϊόντα φυτοπροστασίας. Ωστόσο, η καινοτομία απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα. Η ανάπτυξη ενός νέου φυτοπροστατευτικού προϊόντος κοστίζει, κατά μέσο όρο, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και η διαδικασία συνήθως διαρκεί 10 έως 14 χρόνια, ξεκινώντας από την πρώτη εργαστηριακή δοκιμή, μέχρι τη στιγμή που εγκρίνεται η άδεια κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές.Είναι, λοιπόν, σημαντικό για τη γεωργία να μπορούμε να διαθέτουμε τεχνογνωσία και τους απαραίτητους πόρους για έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.”

Σύμφωνα με τη Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Hellas, «η εξαγορά της Monsanto από την Bayer αποτελεί ορόσημο και για τον Έλληνα παραγωγό. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Bayer και της Monsanto δημιουργείται ένας νέος ηγέτης, πρωτοπόρος στην Καινοτομία, για τον κλάδο της γεωργίας.

Η γεωργία αντιμετωπίζει παγκοσμίως μείζονες προκλήσεις. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε  την παραγωγή επαρκούς ποσότητας υγιεινών και ασφαλών τροφίμων, σε τιμή προσιτή, τώρα και στο μέλλον. Θα πρέπει επίσης, να αυξήσουμε την παραγωγή μέσα από βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επάρκεια των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές.  Για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειαζόμαστε την καινοτομία.

Η Bayer και η Monsanto μαζί έχουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων για τη σύγχρονη γεωργία, με ετήσιο προϋπολογισμό έρευνας και ανάπτυξης ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Αυτός είναι ο υψηλότερος προϋπολογισμός Ε&Α στον παγκόσμιο γεωργικό κλάδο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε περισσότερες καινοτόμες λύσεις, ακόμη πιο γρήγορα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη να κάνει την ελληνική γεωργία πιο παραγωγική και βιώσιμη.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Bayer Ελλάς

Η γεωργία του αύριο αντιμετωπίζει μείζονες προκλήσεις. Ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να αυξηθεί σε σχεδόν δέκα δισεκατομμύρια μέχρι το 2050. Ωστόσο, περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι ήδη υποφέρουν σήμερα από πείνα.

Ταυτόχρονα, η έκταση της καλλιεργίσιμης γης συνεχώς μειώνεται, λόγω της διάβρωσης ή της αλατότητας του εδάφους, αλλά και ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αστικοποίησης. Οι κλιματικές αλλαγές θα αποτελέσουν επίσης σημαντικές προκλήσεις για τη γεωργία. Για παράδειγμα, η παραγωγή σιταριού θα μειωθεί κατά 8% εάν η θερμοκρασία της γης αυξηθεί κατά 2oC. Με άλλα λόγια, θα είναι ακόμη πιο σημαντικό, στο μέλλον να παράγουμε επαρκή ποσότητα υγιεινών και ασφαλών τροφίμων, σε τιμή προσιτή, με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομούμε φυσικούς πόρους. Θα πρέπει, δηλαδή, να παράγουμε περισσότερα από λιγότερα.

Επιπλέον, οι πρακτικές που χρησιμοποιούμε στην γεωργική παραγωγή, θα πρέπει να γίνουν πιο βιώσιμες. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε εκτάριο γης, κάθε στρέμμα γης, όλο και πιο υπεύθυνα, δεδομένου  του γεγονότος ότι οι φυσικοί πόροι είναι περιορισμένοι. Επομένως, βασικός στόχος της γεωργικής βιομηχανίας είναι η αειφορία.

Για να επιτύχουμε σε όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε την καινοτομία. Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε καλλιέργειες περισσότερο ανθεκτικές στις ακραίες θερμοκρασίες και την ξηρασία. Χρειαζόμαστε νέες ψηφιακές τεχνολογίες που θα μας επιτρέψουν, για παράδειγμα, να εφαρμόζουμε προϊόντα φυτοπροστασίας μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαία.

Επίσης, θα χρειαστούμε και καινοτόμα, αποτελεσματικά προϊόντα φυτοπροστασίας. Εξάλλου, οι καλλιέργειες που απαιτούνται για την παραγωγή των βασικών αναγκαίων τροφίμων, απειλούνται για παράδειγμα, από περίπου 30.000 είδη ζιζανίων και 10.000 είδη εχθρών.Ωστόσο, η καινοτομία απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα. Η ανάπτυξη ενός νέου φυτοπροστατευτικού προϊόντος κοστίζει, κατά μέσο όρο, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και η διαδικασία συνήθως διαρκεί 10 έως 14 χρόνια, ξεκινώντας από την πρώτη εργαστηριακή δοκιμή, μέχρι τη στιγμή που εγκρίνεται η άδεια κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό για τη γεωργία να μπορούμε να διαθέτουμε τεχνογνωσία και τους απαραίτητους πόρους για έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Η Bayer και η Monsanto μαζί έχουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στην Καινοτομία και διαθέτουν ετήσιο προϋπολογισμό Έρευνας και Ανάπτυξης ύψους 2,4 δισ. Ευρώ. Αυτός είναι ο υψηλότερος προϋπολογισμός Ε & Α για κάθε εταιρεία του κλάδου της γεωργίας! Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε περισσότερες καινοτόμες λύσεις για τους παραγωγούς, σε ακόμη μικρότερο χρόνο.

Δεν μιλάμε εδώ για μια συγκεκριμένη μορφή γεωργίας. Θέλουμε την ελευθερία επιλογής για τους παραγωγούς  και τους καταναλωτές και υποστηρίζουμε την ποικιλομορφία. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να κάνουν την γεωργία πιο παραγωγική και βιώσιμη. Και θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα των πελατών μας – από τα μεγάλα αγροκτήματα μέχρι τα μικρά.Εξάλλου, οι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές είναι το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος των τροφίμων, επειδή παρέχουν περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου φαγητού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button