Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Συνοπτικός απολογισμός για το 2020 του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης

Το συνοπτικό του απολογισμό για το 2020 γνωστοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης. Ο Σύλλογος λόγω της πανδημίας αναγκάστηκε να αναβάλει τη γενική του συνέλευση, όπως και τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις, όμως συνέχισε τη λειτουργία του μέσω τηλεδιασκέψεων.

Σχετικά με τα όσα έγιναν το έτος αυτό: εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου δύο εύχρηστοι τουριστικοί οδηγοί, ένας για τα μνημεία τα οποία υπάρχουν στην πόλη (Βόλτα στη Μεθώνη) και ένας για τα μνημεία τα οποία βρίσκονται γύρω από την πόλη (Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Περίπατος

1).  Εκδόθηκε και διατέθηκε το ημερολόγιο του 2021 στο οποίο με φωτογραφίες και μικρά κείμενα έχει καταγραφεί η ιστορία 39 αιώνων της Μεθώνης. Συντάχθηκε κοινή πρόταση με το Σύλλογο της Καρύταινας και την επιστημονική συνεργασία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών προς την “Επιτροπή 2021” για 3 εκδηλώσεις το 2021 στη Μεθώνη, την Καρύταινα και την Αθήνα. Η πρόταση εγκρίθηκε και κοινοποιήθηκε από την “Επιτροπή  2021” επιστολή για εξεύρεση χορηγών. Εστάλη σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις η επισυναπτόμενη επιστολή στην οποία έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα της πόλης, η αντιμετώπιση των οποίων έχει επείγοντα χαρακτήρα. Τις επόμενες μέρες η επιστολή θα σταλεί στους τοπικούς εκπροσώπους, τους βουλευτές της Μεσσηνίας, τον περιφερειάρχη και  τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Τέλος, συνεχίστηκε η προσπάθεια για την αποκατάσταση του φωτισμού με πρόσκληση έμπειρου μελετητή φωτισμού μνημείων, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μεθώνη τον περασμένο Αύγουστο και συνέταξε τεχνική έκθεση. Η έκθεση αυτη ήδη διαβιβάστηκε στο Δήμο (ο οποίος υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει την σχετική μελέτη) και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ξεκίνησε παράλληλα η συγκέντρωση υπογραφών ώστε να γίνει κατανοητό στους αρμόδιους  ότι είναι καθολική απαίτηση των πολιτών  το Κάστρο να είναι φωτισμένο το 2021. Η σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook είχε, μετά από μόλις 24 ώρες, απήχηση σε 3.000 επισκέπτες, 551 αλληλεπιδράσεις και 27 κοινοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button