Τοπικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη – “Υποσχεσιολογία, αυτοθαυμασμός …και επαναλαμβανόμενος εμπαιγμός!”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Τρίπολη…

Υποσχεσιολογία, αυτοθαυμασμός …και επαναλαμβανόμενος εμπαιγμός!

 

Μία από τα ίδια και χειρότερα, συνέχεια του διαρκούς εμπαιγμού και κοροϊδίας, οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μεσσηνία, στην επίσκεψη Μητσοτάκη και του μισού Υπουργικού Συμβουλίου στην Τρίπολη.

Ανακοινώσεις με επανάληψη των ίδιων έργων, που εξαγγέλλει σε κάθε επίσκεψη στην περιοχή μας, ως περαστικός, ο κ. Μητσοτάκης, με τα χρονοδιαγράμματα να πηγαίνουν όλο και πιο πίσω, στην προεκλογική περίοδο του 2023 και στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης να μην έχει ολοκληρωθεί ούτε ένα έργο στο νομό μας. Ζητήματα που έχουμε θίξει επανειλημμένως με τις παρεμβάσεις του βουλευτή μας στο Κοινοβούλιο και τις ανακοινώσεις της Νομαρχιακής μας Επιτροπής, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Θυμίζουμε ότι σχεδόν όλα τα εν λόγω έργα είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη συλλογική διαδικασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου τον Φεβρουάριο του 2018, που συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όχι τυχαία, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης  και οι υπουργοί του απέφυγαν ν’ αναφερθούν σε ποια φάση παρέλαβαν τα έργα και τι υλοποίησαν στα 3,5 χρόνια της θητείας τους.

Επίσκεψη – προεκλογική επικοινωνιακή φιέστα, επιβεβαίωση της ανεπάρκειας και ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της αδιαφορίας της για την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία, παροχολογία και αυτοθαυμασμός για ανύπαρκτα επιτεύγματα!

Για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το σημαντικότερο έργο του νομού, που μετά με τις γνωστές εσωτερικές  παλινωδίες της ΝΔ πήγε δυο χρόνια πίσω και που τελικώς θα έμπαιναν μπουλντόζες το 2022 όπως έλεγαν, αναμένεται η συμβασιοποίηση το α’ τρίμηνο του 2023, ενώ εκκρεμούν ακόμη η ολοκλήρωση των μελετών και οι απαλλοτριώσεις του έργου.

Τα αρδευτικά δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος που θα δημοπρατούνταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, πάνε για …άμεση δημοπράτηση, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαλλοτριώσεις.

Για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα υπόσχεση για μελέτες, που 3,5 χρόνια αγνοούνταν, ενώ ο πρωθυπουργός έμαθε το έργο μετά τις αντιδράσεις των κοινωνιών της Τριφυλίας και της Ηλείας.

Το αντιπλημμυρικό έργο του Νέδοντα, που επιβάλλεται να γίνει, στα αζήτητα, καθώς πρέπει να …εξισορροπηθεί μεταξύ της αντιδικίας του Δημάρχου Καλαμάτας και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Το μεγάλο έργο του αεροδρομίου καθυστερεί και το χαρακτηρίζει η συνεχής αναβολή έναρξης των εργασιών.

Για το σιδηρόδρομο στη Μεσσηνία δεν έγινε καμία αναφορά, όπως και για το οδικό τμήμα Ριζόμυλος – Κορώνη, πλην του πολυπαθούς τμήματος της παράκαμψης του Πεταλιδίου.

Μεταξύ των 48 έργων για τη Μεσσηνία και ο δρόμος Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα που έχει ανάδοχο εδώ και μήνες, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, τον οποίο η Μεσσηνία ακούει από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράκου.

Πολλά σοβαρά έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χρήζουν στήριξης από την κυβέρνηση, βρίσκονται στον αέρα, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει (πενιχρές χρηματοδοτήσεις, ακρίβεια υλικών και ενέργειας). Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το έργο της ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας.

Το μεγάλο Αθλητικό Κέντρο στη Δυτική Γειτονιά που διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας, άφαντο. Έργα αθλητισμού στη Μεσσηνία συνολικού ύψους 4,86 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων ο πλαστικός τάπητας στο Πλατύ(!) και το γήπεδο της Ελαίας, που είχαν υποσχεθεί το καλοκαίρι του 2009(!) στην Πύλο ο Σαμαράς (ως υπουργός Πολιτισμού) και ο Ιωαννίδης (του μπάσκετ ως υφυπουργός Αθλητισμού).

Από τα ευτράπελα των ανακοινώσεων, λίγο πριν τις εκλογές, η δημιουργία Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στη Μεσσηνία και η ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Λακωνία. Θυμίζει τις ανακοινώσεις του τότε υπουργού Αβραμόπουλου, στην Καλαμάτα, για Κέντρα Υγείας στην Κορώνη και στον Άγιο Ανδρέα Λογγάς, που, ως παραμύθια, δεν έγινε κανένα.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη επιβεβαίωσε και πάλι ότι η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία χόρτασαν από υποσχέσεις και δεν έχουν να περιμένουν κάτι ελπιδοφόρο και σημαντικό από την κυβέρνησή του. Σύντομα λοιπόν, Πελοποννήσιοι και Μεσσήνιοι, θα στείλουν το λογαριασμό στην κυβέρνηση των μεγάλων ψεμάτων και των συνεχών διαψεύσεων, βάζοντας οριστικό τέλος στον εμπαιγμό.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button