Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Συσσωρευμένα χρέη απειλούν τις γεωτρήσεις Φιλιατρών και Εξοχικού

Απελπιστική είναι η κατάσταση των κρατικών γεωτρήσεων στα Φιλιατρά μετά την ενημέρωση των παραγωγών την οποίαεξέδωσε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων των Φιλιατρών και του Εξοχικού.
Μάλιστα για τις υποχρεώσεις του φορέα που έχει φουλάρει με χρέη θα διεξαχθεί συγκέντρωση στις 12 Φεβρουαρίου στα Φιλιατρά.
Σύμφωνα με την επιστολή που εστάλη σε παραγωγούς τονίζεται ότι «εκπέμπουμε σήμα μεγάλου κινδύνου καθώς κινδυνεύουν να σταματήσουν την λειτουργία τους οριστικά οι κρατικές γεωτρήσεις δεδομένης της αδυναμίας εξόφλησης προς την ΔΕΗ και όχι μόνο» για να προσθέσει ότι «ήδη έχουν διακοπεί 3 γεωτρήσεις και υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν κι άλλες διακόπτοντας η ΔΕΗ τις συμβάσεις, δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και οι πόρτες κλείνουν η μια μετά την άλλη και αν ληφθούν μέτρα από όλους μας, τότε την νέα Καλλιεργητική περίοδος δεν θα λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις για κανέναν».
Στην επιστολή αποκαλύπτεται ότι «συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος, μη κατανόηση του δώρου του νερού που έχουν οι παραγωγοί, ανευθυνότητα και κυρίως αμέλεια και πολλές φορές συνδικαλιστική μας υποχρεώσεις κυρίως από τους καλλιεργητές κηπευτικών μας έφεραν σε δεινή θέση, οπότε πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία ας είναι επώδυνα». Με αφορμή την λειτουργία μελλοντικά του Φράγματος η επιστολή επισημαίνει ότι «πρέπει να γίνει αποπληρωμένη χρεών προς την ΔΕΗ και επαναλειτουργία των γεωτρήσεων χωρίς διακοπή, να δημιουργηθεί ικανοποιητικό αποθεματικό με την συμμετοχή όλων των παραγωγών» προτείνοντας αυξήσεις στα ποσά και τέλη άδρευσης.
Οι επισημάνσεις που δείχνουν το οριακό σημείο του φορέα έχουν γίνει από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής κ. Τέλη Καναβό και τον Γραμματέα Δ. Πλακονούρη, όπου οι παραγωγοί καλούνται σε σύσκεψη στις 12/2 σημειώνοντας ότι «αν βουλιάξει το καράβι, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί…» λόγω της μικρής συμμετοχής παραγωγής στην σύσκεψη που προηγήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2017. 
ΓΙΑΝ .ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button