Τεχνολογία

Συστάθηκε «αίθουσα πολέμου» από το Facebook

Λειτουργεί σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο από τις 4 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα

Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, με περίπου 24 γραφεία και οθόνες τηλεοράσεων στους τοίχους είναι η νέα «αίθουσα πολέμου» του Facebook που δημιουργήθηκε προκειμένου η νέα ομάδα να αναλάβει να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια για χειραγώγηση χρηστών στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Τις φωτογραφίες από τη νέα «ομάδα κρούσης» της εταιρείας social media έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook προκειμένου να δείξει κι εμπράκτως τη δέσμευσή του να μη δεχθεί εκ νέου οποιαδήποτε κατηγορία για χρησιμοποίηση της πλατφόρμας από τρίτους με στόχο την αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών στις ΗΠΑ και μόλις λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, στις 28 Οκτωβρίου. Στόχος, σύμφωνα με το CNBC, είναι η «αίθουσα πολέμου» να εντοπίζει τα fake news και να σταματά άμεσα τη μετάδοσή τους.

Η «αίθουσα πολέμου» λειτουργεί σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο από τις 4 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Σαμίντ Τσακραμπάρτι, η ομάδα έχει εργαστεί εντατικά για το πώς θα χειριστεί τα διαφορετικά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν, πώς θα τα εντοπίσει και πώς θα αναλάβει άμεσα δράση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button