Αγροτικά

Σφένδαμος 3.000 χρόνων στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας

To δέντρο που έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης

Ένα δέντρο που μετρά πολλά έτη ζωής και κατέχει υψηλή βοτανική αξία. Έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης. Βρίσκεται στο Σιδηρόκαστρο (Δήμος Αυλώνος) και πρόκειται για ένα δένδρο μεγάλης ηλικίας, με αξιόλογη βοτανική και αισθητική αξία.

Συγκεκριμένα, ο Σφένδαμος βρίσκεται στη θέση «Καρούγκαινα» του Σιδηροκάστρου και η ηλικία του υπολογίζεται πάνω από 3000 χρόνια. Τον αποκαλούν «Αρνοκουρέϊκη». Ο κορμός του έχει περίμετρο 7,4 μέτρα, ενώ η ελιά του Πλάτωνα στην Ιερά Οδό των Αθηνών έχει ηλικία 2500 χρόνια και έχει περίμετρο 4,85 μέτρα.

Το Σιδηρόκαστρο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Κυπαρισσίας– Πύργου – Πάτρας.Εκτός από τον σφένδαμο, που είναι διατηρητέο μνημείο της φύσης, ο επισκέπτης περιηγητής μπορεί να περπατήσει το μονοπάτι του ποταμού Νέδα, να επισκεφθεί το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το ναό της αγίας Θεοδώρας στη Βάστα και το κάστρο της Αρκαδιάς (Κυπαρισσίας) και τη παλιά πόλη της Κυπαρισσίας με τα καλντερίμια της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button