Ελλάδα

Σφίγγει ο κλοιός για 10 άτομα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο

Τα σενάρια για την εξαφάνιση των όπλων

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού από μονάδα στη Ναυτική Βάση της Λέρου. Η εξαφάνιση έγινε αντιληπτή την Δευτέρα το πρωί οπότε και έγινε η καταμέτρηση.

Πρόκειται για δύο φορητά αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες και πυρομαχικά για αυτόματα όπλα αλλά και βραδύκαυστο φιτίλι που χρησιμοποιείται σε συνδεσμολογία εκρηκτικών υλών τα οποία έχουν εξαφανιστεί.

Στο νησί βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που συμμετέχει στις έρευνες ενώ η στρατιωτική μονάδα έχει σφραγιστεί.

Το στρατιωτικό υλικό φυλασσόταν σε αποθήκη υψηλής ασφάλειας με περιμετρική φρουρά από σκοπούς 24 ώρες το 24ωρο, εξοπλισμένη με σύστημα συναγερμού, κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις εντός και εκτός και διπλές πόρτες. Μάλιστα ήταν προσβάσιμη σε μικρό αριθμό αυστηρά εξουσιοδοτημένων στελεχών του Ναυτικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού: «Κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου».
Τα σενάρια για την εξαφάνιση των όπλων

Τα σενάρια που επικρατούν είναι δυο. Το ανησυχητικό είναι να έχει γίνει κλοπή και το πιο ανώδυνο είναι να έχει γίνει κάποιο λάθος στην καταμέτρηση.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει συγκεκριμένος κύκλος ανθρώπων, αξιωματικών αλλά και κατώτερου προσωπικού, περίπου 10 ατόμων, που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες.

Έτσι αναμένεται να αναζητηθούν ίχνη DNA και ίχνη από αποτυπώματα ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και το υλικό από τις κάμερες προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει καταγραφεί να κινείται στη συγκεκριμένη αποθήκη.

Παράλληλα αναμένεται να αναζητηθούν και πρόσωπα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο στρατόπεδο της Λέρου.

Από την Αντιτρομοκρατική απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, λέγοντας ότι «πρόκειται για κάτι δικό τους», υπονοώντας ότι υπήρχε «εσωτερικό χέρι» στην ενέργεια. Όπως μάλιστα τονίζεται, τα όπλα βρίσκονταν σε πολλά σακβουαγιάζ και δεν θα μπορούσε μόνο ένα άτομο να υλοποιήσει την κλοπή.

«Όπου υπάρχουν τέτοιου είδους πυρομαχικά και οπλισμός υπάρχουν κάμερες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Συνεπώς λοιπόν το να προβεί κάποιος σε μία τέτοια ενέργεια, ο οποίος δεν γνωρίζει τι γίνεται, πρέπει να έχει πληροφόρηση εκ των έσω» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Α. Τζούμης, εκφράζοντας υποψίες για δολιοφθορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button