ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Σφαγή στην επιλογή διευθυντών στα δημοτικά σχολεία της Μεσσηνίας

σχολεια


Σφαγή και μάλιστα με χειρουργικό τρόπο, από μέλη επιτροπής που έχουν επιλεγεί με κομματικά κριτήρια, καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη «ΠΡΟΣ ΘΕΣΗ», όσον αφορά τη βαθμολογία των υποψηφίων διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σε καταγγελία της η «ΠΡΟΣ ΘΕΣΗ» υποστηρίζει τα εξής:
«Με την ανακοίνωση της βαθμολογίας του Συμβουλίου Επιλογής, που στην πλειοψηφία του αποτελείται από διορισμένα μέλη από την περιφερειακή διοίκηση, με κομματικά κριτήρια, χωρίς να  έχει ζητηθεί καμία αίτηση ενδιαφέροντος, μπορούμε να κάνουμε τις πρώτες διαπιστώσεις:

Μέλη εκπρόσωποι της διοίκησης  στη συνέντευξη δεν κράτησαν κανένα πρόσχημα με περισσή αλαζονεία, με εμφανή ανεπάρκεια,  με ειρωνεία και προκλητικό τρόπο αντιμετώπισαν τους συναδέλφους που είχαν εκ των προτέρων στοχοποιήσει.

Αποδεδειγμένα δε γνώριζαν στο ελάχιστο τις δράσεις των υποψηφίων, τα σχολεία του νομού, ούτε καν τη κείμενη νομοθεσία που διέπει την εκπαίδευση και το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Στα αποτελέσματα αποδεικνύεται πως με προειλημμένες αποφάσεις ΄΄ έσφαξαν΄΄ με χειρουργικό τρόπο στην κυριολεξία, συναδέλφους με διαχρονική αποδεδειγμένη  δράση και θετική προσφορά στην εκπαίδευση, προκειμένου να ευνοηθούν οι συγκρινόμενοι μαζί τους αρεστοί. Ταυτόχρονα επιβράβευσαν με ΄΄ ΆΡΙΣΤΑ ,, τους εκλεκτούς με ΄΄ ερωτήσεις΄΄ στη  ….΄΄συνέντευξη΄΄.

Προσπάθησαν να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια  εκπαιδευτικών προκειμένου να επιβεβαιωθούν.

Στη σύγκριση των πινάκων, με τα μετρήσιμα κριτήρια και του τελικού μετά τη συνέντευξη,  αποδεικνύονται τα παραπάνω  και   πόσες  θέσεις ανέβηκαν οι ευνοημένοι .

Αλήθεια θα δούμε τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις παρατάξεων τώρα που έτυχαν οι υποψήφιοι  στο ψηφοδέλτιο  τους  τέτοιας προκλητικής μεταχείρισης?

Αν αμφισβητούνται τα παραπάνω ας ανακοινώσουν τη βαθμολογία του κάθε μέλους  και ας μην κρύβονται στην ανωνυμία του Συμβουλίου. Ιδού  η Ρόδος..

Δηλώνουμε,  αυτοί που κάθε φορά προσαρμόζονται για να βολευτούν, θα μας  βρουν απέναντι και πως την ευγένεια μας  να μην την εκλαμβάνουν ως αδυναμία!

Αποδείξαμε με την αιρετό εκπρόσωπό μας στο Συμβούλιο πως για εμάς προέχει η προάσπιση της αξιοπρέπειας κάθε συναδέλφου που μπήκε στη διαδικασία επιλογής, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια, η κρίση χωρίς εμπάθειες και κρατούμενα.

Η  επιλογή  στελεχών στο ευαίσθητο  χώρο της εκπαίδευση, απαιτεί σοβαρότητα, αντικειμενικότητα, διαφάνεια γνώση και κρίση χωρίς εμπάθειες και μικροψυχίες.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων  που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και  ευχόμαστε καλή τοποθέτηση.

Θα επανέλθουμε ……

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

Ανδρέας Κάλβος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button