Αγροτικά

Σωκράτης Βαρδάκης: O αγροτικός τομέας θα ωφεληθεί από το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

«Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας θα δώσει κίνητρα και στους εργαζομένους να καταγγείλουν τις παραβατικές συμπεριφορές, τόσο στον αγροτικό, όσο και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα», δήλωσε στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου Σύριζα και εισηγητής του σχεδίου νόμου «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις», του υπουργείου Εργασίας.

Το νομοσχέδιο, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί την προσεχή εβδομάδα, προβλέπει τη δυνατότητα μείωσης του προστίμου σε περίπτωση που ο εργοδότης προχωρήσει στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης. Έτσι, αν εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημέρα του ελέγχου, ο εργοδότης τους εργαζομένους που διαπιστώθηκαν ως αδήλωτοι, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, το πρόστιμο των 10.500 ευρώ μειώνεται στο ποσό των 7.000 ευρώ, σε περίπτωση πρόσληψης με σύμβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον τριών μηνών, στο ποσό των 5.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης με σύμβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών και στο ποσό των 3.000 ευρώ σε περίπτωση πρόσληψης με σύμβαση εργασίας διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους. «Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να μην αποτελεί ένα εισπρακτικό μέτρο, αλλά να δίνει κίνητρα στους εργαζόμενους να καταγγείλουν αυτές τις συμπεριφορές, ώστε να συμμορφωθεί ο εργοδότης», συμπλήρωσε ο κ. Βαρδάκης και τόνισε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ωφελήσει τον αγροτικό τομέα, καθώς είναι πολλοί εκείνοι, είτε Έλληνες, είτε αλλοδαποί, που δουλεύουν στα χωράφια αδήλωτοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button