Κόσμος

Σωματοφύλακες εκπαιδευμένους (και) στις «ψηφιακές σκοτεινές τέχνες» αναζητούν οι πλούσιοι της Κίνας

Στη σύγχρονη εποχή οι απειλές κατά ενός «VIP» ατόμου μπορεί να προέρχονται όχι μόνο από τον «φυσικό» κόσμο, αλλά και από τον ψηφιακό (χάκερ)- και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο εκπαιδεύονται οι σπουδαστές στη «Genghis Security Academy» στην Κίνα, όπως αναφέρει το AFP.

Κάθε μέρα σπουδαστές με μαύρα κοστούμια εκπαιδεύονται από το πρωί μέχρι το βράδυ στη σχολή στην Τιαντσίν, όπου οι ψηφιακές άμυνες έχουν την ίδια έμφαση με άλλα πιο παραδοσιακά αντικείμενα σωματοφυλάκων, όπως η ένοπλη και άοπλη μάχη και η οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες.Περίπου χίλιοι αποφοιτούν κάθε χρόνο, επιδιώκοντας να πιάσουν δουλειά ως σωματοφύλακες των αυξανόμενων πλουσίων και διασήμων της Κίνας, σε θέσεις με παχυλούς μισθούς, της τάξης των 70.000 δολαρίων το έτος, πολύ περισσότερο από έναν κανονικό ετήσιο μισθό για δουλειά γραφείου. Παρόλα αυτά, η σχολή λέει πως δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, λόγω της ταχύτητας με την οποία αυξάνονται οι εκατομμυριούχοι της χώρας.

Τα δίδακτρα φτάνουν τα 3.000 δολάρια ανά σπουδαστή, και αν και ακυρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο λόγω κορονοϊού, δεν έχει πληγεί η ζήτηση. Ο ιδρυτής, Τσεν Γιονγκτσίνγκ, λέει πως βγαίνουν μόνο οι καλύτεροι και ότι τα στάνταρ είναι αυστηρότερα από ό,τι στον στρατό. «Είμαι πολύ απαιτητικός» είπε στο AFP ο πρώην στρατιωτικός από την περιοχή της Εσώτερης Μογγολίας. «Μόνο αν είμαστε αυστηροί μπορούμε να φτιάξουμε καλά σπαθιά. Αν δεν το σφυρηλατήσεις καλά, θα σπάσει».

Οι μισοί σπουδαστές είναι πρώην στρατιωτικοί. Κάποια μαθήματα γίνονται σε μια μεγάλη αίθουσα, με μπλε πλαστικά όπλα και ταχεία απομάκρυνση των «VIP» σε αυτοκίνητα με σπασμένα παράθυρα. Άλλα γίνονται σε γυμναστήρια ή τάξεις. Τα κινητά τηλέφωνα αφαιρούνται και τα γεύματα λαμβάνονται σε σιωπή. Για εκπαίδευση με πραγματικά όπλα, πηγαίνουν στο Λάος.

Ωστόσο σε μια χώρα με τόσο πολλή παρακολούθηση, που συνεπάγεται χαμηλή εγκληματικότητα στους δρόμους, οι σωματοφύλαξες πρέπει να έχουν εκπαίδευση και απέναντι στην παρακολούθηση από το κράτος ή επαγγελματίες χάκερ. «Τα αφεντικά στην Κίνα δεν σας χρειάζονται για να μάχεστε» λέει ο Τσεν στους σπουδαστές του, που προέρχονται από μια βάση η οποία περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και ακινήτων της χώρας. Η αντιμετώπιση «χακαρισμάτων» σε κινητά, η ασφάλεια δικτύων, ο εντοπισμός υποκλοπών και η διαγραφή δεδομένων περιλαμβάνονται στο «οπλοστάσιο» των σωματοφυλάκων. «Τι θα κάνατε εάν το αφεντικό ήθελε να καταστρ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button