Τοπικά ΝέαΧώρα

Σύµβαση για την επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στην Χώρα

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το σχέδιο και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ταμείου, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Το συγκεκριμένο θέμα, ας σημειωθεί, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, στο πλαίσιο της οποίας η διοίκηση του Περιφερειακού Ταμείου είχε συζητήσει νωρίτερα και εγκρίνει, ομόφωνα επίσης, τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Ταμείου και:

α) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος με αντικείμενο την επισκευή του κτηρίου Μπάρκα στην Χώρα, έργο προϋπολογισμού 374.500 ευρώ.

β) της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης με αντικείμενο την ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Μεγαλόπολη και

γ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την βελτίωση και συντήρηση της επαρχιακής οδού 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι και συμβολές οδών), έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Κατά πλειοψηφία, εξ άλλου, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου στη σημερινή του συνεδρίαση, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 320. 000 ευρώ μεταξύ του Ταμείου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν, τέλος, α) η πρόσληψη δύο ατόμων με οκτάμηνη σύμβαση, ως έκτακτο προσωπικό, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, για το 2021, β) τα πρακτικά οριστικής παραλαβής του πρώτου και τελικού παραδοτέου της αναδόχου εταιρείας “Mazars Συμβουλευτική Μονοπρόσωπη” ΙΚΕ για την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου, σχετικά με το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου και γ) τα πρακτικά οριστικής παραλαβής του πρώτου παραδοτέου της αναδόχου εταιρείας “Kion Architects” A.Ε. που αφορά την εκπόνηση του μάστερ πλαν για την ανάπλαση και αξιοποίηση της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button