Αστυνομικά

Σύλληψη ζευγαριού στο Νεοχώρι Μάνης για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Ένας 44χρονος και μία 41χρονη συνελήφθησαν χθες (12/2) το μεσημέρι στον οικισμό Δίχοβα Νεοχωρίου στο δήμο Ανατολικής Μάνης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών αρχών σε σπίτι και τροχόσπιτο των συλληφθέντων, βρέθηκαν δύο πήλινα τμήματα αγγείων (αμφορέα και οινοχόης) βυζαντινών χρόνων, 392,2 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, φιτίλι μήκους 2,31 μέτρων και 10,8 γραμ. κάνναβης.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας “για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το αστυνομικό τμήμα Γυθείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button