Αγροτικά

Σύντομα νέος νόμος για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων

Εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου προγραμματίζεται να είναι έτοιμο νέο νομοθετικό και κυρωτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκου Χαρουτουνιάν, στο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα, ο οργανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει τη “μάστιγα” των ελληνοποιήσεων, σκοπεύει να εντάξει άμεσα και άλλα προϊόντα, στο ελεγκτικό σύστημα “ΑΡΤΕΜΙΣ” όπως τα αβγά και το μέλι, τα οποία βρίσκονται σε προτεραιότητα για το νέο νομικό πλαίσιο.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεωρούν τις ελληνοποιήσεις μεγάλη πληγή για τα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, και εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς εάν δεν υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στα σύνορα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρουτουνιάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν στα τελωνεία ελεγκτές, γεωπόνοι και κτηνίατροι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων στο γάλα αλλά και στο κρέας, προϊόντα που είναι ευρείας κατανάλωσης θα πρέπει να υπάρξει και επαρκής αριθμός ελεγκτών, τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button