ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Σύσκεψη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Κυπαρισσία

Ενημέρωση σε επίπεδο Διοικητικού συμβουλίου με μέλη του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κυπαρισσίας ενόψει την καθολικής εφαρμογής του μέτρου.

Παρών ήταν από τον Δικηγορικό σύλλογο της πόλης ο νεαρός νομικός Αντώνης Μαρίνης ο οποίος τόνισε ότι «ο Νόμος ψηφίστηκε το 2008 παρότι τροποποιήθηκε το 2010 και παραμένει ως έχει, με την Κοινή υπουργική απόφαση που εντείνει την προσπάθεια καθολικής εφαρμογής του πανελλαδικά» παρουσιάζοντας νομικά στοιχεία προς τους επαγγελματίες.

Πρόσθεσε ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως εστίαση, φαγητό, καφέ αλλά και κέντρα διασκέδασης, η ιδιαιτερότητα του νόμου είναι η επιβολή προστίμων τόσο στον θαμώνα όσο και στον καταστηματάρχη που ανεβαίνει αν υποτροπιάζει ο αποδέκτης του προστίμου φτάνοντας ως τις 10.000 ενώ ο τρόπος καθορισμού προστίμου εξαρτάται από τα μέτρα που λαμβάνονται στο συγκεκριμένο κατάστημα».

ΓΟΝΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Από τον Πρόεδρο κ. Τερζή και τον κ. Άρη Παναγιωτόπουλο όπως και τον κ. Χηνόπουλο με άλλα μέλη του συλλόγου τέθηκαν ερωτήματα στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου για το τέλος που επιβάλλεται σε καταστήματα που ανάλογα με τα τετραγωνικά μπορούν να έχουν ένα μικρό χώρο μόνο για καπνιστές, αλλά και την εποχιακή εφαρμογή του μέτρου το οποίο ενδεχομένως ξεχαστεί το καλοκαίρι που ο κόσμος είναι σε εξωτερικούς χώρους με σκοπό να επανέλθει αργότερα.

Κοινή εκτίμηση ήταν ότι πρωτοβουλίες εκτός από τους εμπόρους οφείλει να αναλάβει ο Δήμος σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως αστυνομία, υγειονομική υπηρεσία και λοιπά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button