Τοπικά Νέα

Σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για την αντιπυρική προστασία

Ευρεία σύσκεψη όπου αναλύθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα για την αντιπυρική προστασία στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, οι διοικητές των Π.Υ., Καλαμάτας και Γαργαλιάνων και στελέχη από την Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας, το Δασαρχείο Καλαμάτας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, όπως και -μέσω τηλεσύσκεψης- οι δήμαρχοι του νομού.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώνοντας αρχικά για τις ενέργειες που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα, αναφέρθηκε στις μεταλλικές ανοιχτές υδατοδεξαμενές αντιπυρικής προστασίας για τις οποίες έχουν δημοπρατηθεί δύο εργολαβίες για αποκατάσταση των βλαβών τους και για τις οποίες αύριο Τετάρτη υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Επιπλέον ο Στ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στους καθαρισμούς του επαρχιακού και εθνικού δικτύου, που αποτελούν και αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και τους καθαρισμούς και τις συντηρήσεις του δασικού – αγροδασικού δίκτυου που πραγματοποιούν τα μηχανήματα της Π.Ε. σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ζήτησε επίσης και από τους δημάρχους να ενισχύσουν την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας και να συνεργαστούν με κοινό στόχο την αντιπυρική θωράκιση του τόπου μας.

Στην τοποθέτηση του ο διοικητής της Π.Υ. Μεσσηνίας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς ενημέρωσε ότι φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς οι αυτοψίες και η καταγραφή των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και στις δεξαμενές, εκτιμήθηκαν οι ανάγκες, τέθηκαν οι προτεραιότητες ενώ έκανε εκτενή αναφορά για τα προβλήματα προσβασιμότητας που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε δήμο.

Ο Δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, στην παρέμβασή του, ενημέρωσε ότι για τη φετινή χρονιά έχει λάβει δύο χρηματοδοτήσεις, 20.000 ευρώ για τη συντήρηση του Ταϋγέτου και 19.000 ευρώ για τη συντήρηση του δάσους Βασιλικής, έργα τα οποία και δημοπρατούνται τις επόμενες ημέρες. Επίσης, με ίδια μέσα έχει ξεκινήσει η συντήρηση του δασικού συμπλέγματος Ταϋγέτου. Ο Δασάρχης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο γεγονός της αδυναμίας του Δασαρχείου να συντηρήσει το σύνολο των δασικών οδών αρμοδιότητάς του με τις χρηματοδοτήσεις αυτές και ανέφερε ότι οποιαδήποτε βοήθεια από τους δήμους είναι δεκτή, αρκεί να γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με την υπηρεσία.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης και οι εκπρόσωποι των Δήμων Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος, οι οποίοι ανέλυσαν τις δράσεις που έχουν αναλάβει και εξέφρασαν την πρόθεση συνεργασίας και συνδρομής τους σε μια συνολική προσπάθεια ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button