ΑγροτικάΔήμος Μεσσήνης

Σύσκεψη στον Δήμο Μεσσήνης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για ζημιές στην συκοπαραγωγή και την σταφιδοκαλλιέργεια

Οι ζημιές στη συκοπαραγωγή και τη σταφιδοκαλλιέργεια και η εξέλιξη της εκτιμητικής διαδικασίας από τον ΕΛΓΑ, συζητήθηκαν σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, σε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο για την επίσκεψη, τόνισε ότι φέτος η χρονιά είναι δύσκολη για τους παραγωγούς, διότι η ζημιά έγινε στην αρχή της συγκομιδής. Επιπροσθέτως, ανέφερε πως οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και οι υψηλές υγρασίες, υποβάθμισαν την παραγωγή. Στον Δήμο Μεσσήνης -που φέτος η συκοπαραγωγή ήταν πιο όψιμη από άλλες χρονιές- υποβλήθηκαν περίπου 1.100 δηλώσεις για ζημιές στα σύκα και περίπου 100 για ζημιές στις σταφίδες.

Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε, ότι η εκτιμητική διαδικασία εξελίσσεται ήδη με γρήγορους ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα είναι έτοιμες να προχωρήσουν στη συγγραφή των πορισμάτων εκτίμησης, ώστε τάχιστα να γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η καλή συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με τον ΕΛΓΑ, καθώς και θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού προς όφελος των παραγωγών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Ρούτσης, ο διευθυντής του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης Γιάννης Ασσιούρας, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ Έφη Θεοδωροπούλου, ο επόπτης Μεσσηνίας του Οργανισμού Νίκος Χριστοφιλόπουλος και η προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μεσσήνης Μαρία Παπαθανασοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button