Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Τίμησαν την ηρωική Μάχη στο Μανιάκι [εικόνες]

Με λιτό τρόπο και όπως αρμόζει στις μέρες που διανύουμε, την ηρωική Μάχη στο Μανιάκι τίμησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, καταθέτοντας στεφάνια στους ανδριάντες των Κοινοτήτων Φλεσσιάδος και Μανιακίου. Νωρίτερα εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση, έμπροσθεν των μνημείων, ενώ η σύντομη τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου εις μνήμη των πεσόντων.

Η ιστορική Μάχη πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τον Παπαφλέσσα και τους συμπολεμιστές του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με ανδρεία και αυτοθυσία, πολέμησαν για την ελευθερία του υπόδουλου ελληνισμού, παροτρύνοντας όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν μέχρι τέλους για την ελληνική απελευθέρωση.

Το παρών στην τελετή, συν τοις άλλοις, έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Γαϊτάνης και Μιχαήλ Καραβίδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλεσσιάδος Ιωάννης Μαθιός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανιακίου Σταύρος Σταθόπουλος και ο απόγονος της οικογένειας Φλέσσα Παναγιώτης Φλέσσας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button