ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Τον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των Θαλασσινών και του Ελληνικού Εμπορικού και Πολεμικού Ναυτικού, τίμησαν σήμερα στην Κυπαρισσία!

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον εφημέριο του Ι.Ν., πατέρα Δημήτριο Καραΐσκο. Στη συνέχεια με πομπή η Ιερή Εικόνα του Αγίου μεταφέρθηκε στο φερώνυμο εκκλησάκι Του – το οποίο έχει ανεγερθεί με πρωτοβουλία και δαπάνες των αλιέων – στο χώρο του λιμανιού όπου εψάλη δέηση.

Αλιείς, ο προϊστάμενος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας κ. Ηλίας Λεμπέσης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κάτοικοι της περιοχής και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος συμμετείχαν στις θρησκευτικές τελετές και αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα και για καλές θάλασσες στους αλιείς και τους ναυτικούς μας. Για ακόμα μία χρονιά, στο επίκεντρο των συζητήσεων αλλά και των ευχών τους, ήταν, επιτέλους, να υλοποιηθούν εργασίες στο λιμάνι για να γίνει λιμάνι λειτουργικό και ασφαλές καθώς επίσης να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης της χερσαίας ζώνης ώστε να αποτελεί πόλο έλξης και αναψυχής!

Σε όλους μοιράστηκε κομμάτι δίχτυ από τη θάλασσα και γλυκίσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button