Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Τίτλοι τέλους πέφτουν στο στρατόπεδο της Καλαμάτας στις 31 Δεκεμβρίου 2019

Υπάρχουν εξελίξεις γύρω από την τύχη των στρατοπέδων της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Arcadia Portal, τίτλοι τέλους πέφτουν στο στρατόπεδο της Καλαμάτας στις 31 Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Το κλείσιμο του στρατοπέδου της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας είχε προαναγγελθεί.

Ποιο θα είναι το μέλλον του; Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός, βασικό μέλημα είναι η προώθηση στην ενδοχώρα των δέκα χιλιάδων προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στις ασφυκτικά γεμάτες δομές των νησιών του Αιγαίου. Πρόσφατα, εξάλλου, εγκρίθηκε η μεταφορά 1.5000 μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου ήδη έχουν μεταφερθεί μετανάστες σε προγενέστερο χρόνο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, αν και δεν είχε αναφερθεί στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, είχε επισημάνει πάντως ότι «η πατρίδα κινδυνεύει» εξαιτίας του προσφυγικού και είχε απευθύνει έκκληση οι Έλληνες να προτάξουν την αξία της φιλοξενίας για αυτούς τους ανθρώπους.

Όπως είχε επισημάνει, οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό είναι της κεντρικής κυβέρνησης και οι περιφέρειες δεν αποτελούν κρατίδια μιας ομοσπονδίας, επομένως οφείλουν να συμμορφώνονται με την κεντρική πολιτική.

Ως προς το στρατόπεδο της Τρίπολης, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού, αυτό υποβαθμίζεται σημαντικά, αφού δεν θα έχει καθόλου λόχους. Στο Ναύπλιο το ΚΕΜ θα λειτουργεί πλέον μόνον ως κέντρο φιλοξενίας στρατιωτικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα υποβαθμιστεί και η Μεραρχία Τρίπολης, όπου θα τοποθετηθεί ως διοικητής ταξίαρχος και όχι υποστράτηγος.

Exit mobile version