Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ταινία μικρού μήκους για τη δυσλεξία από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την εξοικείωση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με δυσλεξία, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ράχης (6ου Δημοτικού σχολείου) Δήμου Καλαμάτας δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο σχετικό παραμύθι που είχαν γράψει με τη βοήθεια της δασκάλας τους «Η δυσκολία της δυσλεξίας».

Στην ταινία αυτή τα παιδιά τονίζουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την ομορφιά της διαφορετικότητας, της αλληλοβοήθειας καθώς και της ομαδοσυνεργατικότητας.

 

Οι μικροί μας ηθοποιοί:

Αφηγήτρια: Ειρήνη Σπανού, Δασκάλα (κα Σοφία): Ανδονίκη Κουταβά, Μητέρα (κα Δανάη): Ιωάννα Μάλαμα, Παιδί με δυσλεξία (Φωτεινή): Ιωάννα Λιάππα, Παιδί Σταύρος: Δημήτρης Λιάππας, Παιδί Χριστίνα: Βασιλική Νικολακοπούλου, Παιδί Πέτρος: Δημήτρης Θοδωρής, Μαθήτρια Αγγελική: Δήμητρα Γκέκα, Μαθήτρια Αναστασία: Ελένη Σκούλικα, Μαθήτρια Νεφέλη: Άννα Κοντογεώργου

Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεντούδη

Οι μικροί μας συγγραφείς: Λιάππας Δημήτρης, Λιάππα Ιωάννα, Σακκάκου Άρτεμις, Γκέγκα Δήμητρα, Μαρκόπουλος Βασίλης, Παπαδημητρίου Χαράλαμπος, Μήτσου Κωνσταντίνα, Μήτσου Αρετή

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γιώτα Πρωτόπαπα

Το παραμύθι μπορείτε να το διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
Η δυσκολία της δυσλεξίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button