Πολιτική

Τατούλης: Σχέδια να γίνει η Περιφέρεια πάροχος ενέργειας από ΑΠΕ – Το πλάνο για περιφερειακή τράπεζα

Σημαντική επιτυχία της εξωστρεφούς πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 989 κ. Χάρη Ντιγριντάκη, τη διεθνή καταξίωση της Πελοποννήσου από το περιοδικό Travel and Leisure, ως έναν από τους 50 καλύτερους προορισμούς για το 2018.
«Πρόκειται για μια ακόμα διεθνή αναγνώριση της προσπάθειας που με επαγγελματισμό κάνουμε από το 2011 για την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας, αναδεικνύοντας και απελευθερώνοντας τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια αυτή θα ωφελήσει, εκτός της Πελοποννήσου, το σύνολο της επικράτειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στις δυναμικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής της αγοράς.
«Το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου, το πρώτο οργανωμένο καταδυτικό πάρκο του Τυρού, το μονοπάτι του Menalon Trail αποτελούν σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες από το 2011 με συνέπεια αναπτύσσουμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «ήμασταν οι πρώτοι που επιβάλλαμε το μοντέλο ΣΔΙΤ για την επίλυση του προβλήματος αυτού, πολιτικές όμως ανευθυνότητες και καιροσκοπισμοί έχουν καθυστερήσει εδώ και 3,5 χρόνια την υπογραφή της σύμβασης. Εκτιμώ, ωστόσο, ότι με δεδομένη την υποστήριξη της Κυβέρνησης στο έργο ότι είμαστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι η Περιφέρεια έχει αναπλάσει το σύνολο των ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να έχει απαλλαγεί από τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «απ’ την άλλη πλευρά υπάρχουν Δήμαρχοι, όπως της Κορίνθου, ο οποίος έχει έναν παράνομο ΧΑΔΑ που καίγεται συνεχώς επιβαρύνοντας επικίνδυνα τη δημόσια υγεία, και της Τρίπολης που έχει δύο επιφανειακούς ΧΑΔΑ, ο ένας στα όρια της πόλης και ο άλλος μέσα στο Μαίναλο».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης σε δύο εθνικής σημασίας πολιτικές του πρωτοβουλίες, τη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας και της πρώτης περιφερειακής ενεργειακής κοινότητας. «Με τον περιφερειακό χρηματοπιστωτικό φορέα θα ενισχύσουμε την περιφερειακή μας οικονομία, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των καταθέσεων των πολιτών, ενώ με την περιφερειακή ενεργειακή κοινότητα θα γίνει η περιφέρεια παραγωγός και πάροχος ενέργειας από ΑΠΕ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button