Τεχνολογία

Τα «έξυπνα» γυαλιά της Ray-Ban είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Facebook

Η εποχή της διαφήμισης είναι εδώ και χαρακτηρίζει και τα social media, όπως το Facebook. Με αυτά τα δεδομένα, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως το επόμενο μεγάλο στοίχημα της εταιρείας είναι τα νέα «έξυπνα» γυαλιά της Ray-Ban.

 

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης των επενδυτών και ο CEO του Facebook δήλωσε πως «τα γυαλιά έχουν το δικό τους ξεχωριστό σχέδιο και θα επιτρέπουν στο χρήστη να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος σκεπτόμενος τι μπορούν να κάνουν και τι θα μπορούμε να προσφέρουμε στους χρήστες, μπαίνοντας στη νέα εποχή των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας».

Τα πλάνα του Facebook για ένα νέο σετ «έξυπνων» γυαλιών δεν είναι καινούργια, καθώς η εταιρεία έχει δηλώσει μια τέτοια πρόθεση εδώ και τουλάχιστον μια διετία. Τα αρχικά πλάνα μιλούσαν για κυκλοφορία μέσα στο 2021, αλλά αφού έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε, ίσως θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο. Η Ray-Ban θα σχεδιάσει το νέο μοντέλο και ο λόγος αυτής της επιλογής είναι πως πρόκειται για μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.

Στόχος της νέας αυτής «έξυπνης» συσκευής είναι να προσφέρει πληροφορία και διαφημίσεις (με έξυπνο τρόπο) μέσα από τους φακούς, χωρίς να ενοχλεί τον χρήστη. Μάλιστα, θα μπορούν να υποστηρίζονται μέχρι και ζωντανές μεταδόσεις.

Ο Mark Zuckerberg τόνισε πως το Facebook θέλει να μετατραπεί σε μια εταιρεία «metaverse» και σε μια ζωντανή πλατφόρμα που θα προσφέρει στο χρήστη πολλές σχετικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, είτε σε επίπεδο AR (επαυξημένης πραγματικότητας), είτε σε επίπεδο VR (εικονικής πραγματικότητας).

«Η εταιρεία μας δεν στοχεύει στο να πουλάει ολοένα και περισσότερες premium συσκευές, αλλά να κάνει το προϊόν της πιο προσιτό στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό. Οπότε, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να προσφέρουμε όσο πιο premium περιεχόμενο γίνεται, σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Πέραν των «έξυπνων» γυαλιών, η ομάδα του Facebook ακούγεται πως ετοιμάζει και ένα νέο smartwatch που θα προσφέρει πολλές και διαφορετικές λειτουργίες που βασίζονται στις υπηρεσίες της πλατφόρμας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button