Ελλάδα

Τα Γιάννενα έχουν το πιο περίεργο χριστουγεννιάτικο δέντρο

xmas_tree_ioannina-790x400


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων είναι το πιο παράξενο, τουλάχιστον στην Ελλάδα, και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτότυπη δημιουργία που προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της πόλης.

Perierga.gr - Τα Γιάννενα έχουν το πιο περίεργο χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

«Προσεγγίσαμε την πρόσκληση με μια καλλιτεχνική πρόταση στην πλατεία των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την καλλιτεχνική ερμηνεία μιας πολύ σημαντικής φόρμας στη Ιστορία της Τέχνης του 20ου αι., όπως είναι πύργος του Tatlin. Η αναφορά σε ένα έργο τέχνης του παρελθόντος και η επανερμηνεία του αποτελεί συνήθη τακτική στην τέχνη. Η μετάπλαση δεν στοχεύει στην αντιγραφή και τη στείρα επανάληψη, αλλά να προσθέσει μια διαφορετική ερμηνεία ή να αντιπαραβάλλει ένα διαφορετικό σύστημα αναπαράστασης, σύμφωνα με το διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο παράγεται.

Η αρχική πρόθεση του Tatlin για τη δημιουργία αυτής της φόρμας-σπείρας ήταν το εγκώμιο στο μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος και στην εξέλιξη/ανέλιξη του ανθρώπου. Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες.» εξηγεί ο Ξενοφών Μπήτσικας Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η πόλη των Ιωαννίνων τείνει να δημιουργήσει παράδοση στα περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα καθώς και τα προηγούμενα χρόνια οι επιλογές δημιούργησαν αντίστοιχο θόρυβο. Πάντως αν ένας από τους στόχους είναι η προβολή, σίγουρα έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω.

 

Δείτε τις επιλογές της πόλης τις προηγούμενες εορταστικές περιόδους:

2016
Perierga.gr - Τα Γιάννενα έχουν το πιο περίεργο χριστουγεννιάτικο δέντρο

2015
Perierga.gr - Τα Γιάννενα έχουν το πιο περίεργο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button