Γεύσεις

Τα εναλλακτικά ζυμαρικά: από όσπρια, από χαρούπι, από κινόα και ό,τι μπορείς να μη φανταστείς

Ξεχάστε τα κλασικά ζυμαρικά από αλεύρι (λευκό ή ολικής άλεσης) και σιμιγδάλι, που βρίσκουμε ακόμη και στο πιο μικρό παντοπωλείο. Σήμερα θα σας μάθουμε τα πιο ξεχωριστά ζυμαρικά, αυτά που φτιάχνονται από τα πιο αναπάντεχα υλικά.

Τα τελευταία χρόνια, λίγο που ο κόσμος αναζητάει μεγαλύτερη ποικιλία στο τραπέζι του, λίγο που όλοι προσπαθούν να εντάξουν στο καθημερινό μενού τους πιο υγιεινές τροφές, έχουμε δει να κάνουν την εμφάνιση τους ζυμαρικά που δεν φτιάχνονται με αλεύρι και σιμιγδάλι. Όσπρια, σπόροι και ρίζες είναι μερικές μόνο από τις εναλλακτικές που αξιοποιούν οι εταιρείες, για τα πρωτότυπα προϊόντα τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες και οι γνωστές μάρκες ζυμαρικών που σταδιακά εντάσσουν στη γκάμα τους τέτοια προϊόντα, βάζοντας τα εναλλακτικά ζυμαρικά και στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Για να πάρετε μία γεύση, κάναμε μία βόλτα τόσο σε φυσικά καταστήματα (σουπερμάρκετ, delicatessen και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα), όσο και σε eshops και ξεχωρίσαμε τα πιο εναλλακτικά ζυμαρικά που μπορεί να βρει κάποιος αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

* Ζυμαρικά από κόκκινη φακή. Τα βρήκαμε σε 5 σχήματα: πέννες, λαζάνια, σπαγγέτι, strozzapreti (θυμίζουν τα σιουφιχτά) και στριφτά (βίδες). Ενδεικτική τιμή: περίπου 3€.

* Ζυμαρικά από μαύρη φακή. Τα βρήκαμε σε στριφτά (βίδες). Ενδεικτική τιμή: περίπου 4€.

* Ζυμαρικά από ρεβίθια. Τα βρήκαμε σε 2 σχήματα: casarecce, στριφτά (βίδες ή τριβελάκι). Ενδεικτική τιμή: περίπου 3€ – 3,50€.

* Ζυμαρικά από κινόα. Τα βρήκαμε σε 3 σχήματα: ταλιατέλες, βίδες και πέννες. Ενδεικτική τιμή: 3,50€ – 4€

* Ζυμαρικά με χαρούπι. Τα βρήκαμε σε 2 σχήματα: ριγκατόνι και στριφτό. Ενδεικτική τιμή: 3€.

* Ζυμαρικά από καστανό ρύζι. Τα βρήκαμε σε 4 σχήματα: σπαγγέτι, τορτιλιόνι, πέννες και βίδες. Ενδεικτική τιμή: 2,80€ – 4,80€.

* Ζυμαρικά από καλαμπόκι. Τα βρήκαμε σε 7 σχήματα: σπαγγέτι, βίδες, πέννες, λαζάνια, λιγκουίνι, ριγκατόνι και τορτιλιόνι. Ενδεικτική τιμή: 2,50€ – 4,50€.

* Ζυμαρικά από φασόλια σόγιας. Τα βρήκαμε σε 2 σχήματα: σπαγγέτι και φετουτσίνι. Ενδεικτική τιμή: 3,60€.

* Ζυμαρικά από μαύρα φασόλια. Τα βρήκαμε σε 2 σχήματα: σπαγγέτι και φετουτσίνι. Ενδεικτική τιμή: 3,60€.

* Ζυμαρικά από ρίζα konjac. Τα βρήκαμε σε 5 σχήματα: νουντλς, σπαγγέτι, λαζάνια, φετουτσίνι και πέννες. Ενδεικτική τιμή: 2,20€ – 3,50€.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button