Οικονομία

Τα νέα μέτρα στήριξης του 2023

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε το Σάββατο (03/12) νέα μέτρα στήριξης προς τους πολίτες για το 2023, μεταξύ άλλων όσον αφορά στο ρεύμα, στις ασφαλιστικές εισφορές και στις συντάξεις.

Ειδικότερα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «υπάρχει πιθανότητα, και έχει αποδειχθεί ότι το επιτυγχάνουμε αυτό, να δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που θα επιστρέψει στο σύνολό του στην κοινωνία σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη».

Τα νέα μέτρα στήριξης

Το 2023 έχει και μόνιμες μειώσεις φόρων και μόνιμη αύξηση συντάξεων και παροχές σε πολίτες μέσω επιδοτήσεων, επομένως ο υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε τα εξής:

  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αφορά σε εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Πρόκειται για ποσό 1,24 δισ. ευρώ, με το οποίο οι πολίτες θα καλύψουν μέρος των αυξημένων αναγκών που πρόεκυψαν από τον πληθωρισμό.
  • Μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% στοιχίζει άλλα 800 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό. Καμιά άλλη χώρα δεν έχει μόνιμες μειώσεις φόρων το 2023.
  • Αυξάνονται μόνιμα οι συντάξεις κατά 7,75% σε κάποιους συνταξιούχους και κάποιοι θα πάρουν και τα 250 ευρώ της επιταγής.
  • Μόνιμη παρέμβαση στους δημόσιους υπαλλήλους με κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και του 1%.
  • Συνέχιση βοήθειας στους λογαριασμούς ρεύματος έως τον Αύγουστο με τον τρέχοντα μηχανισμό και ό,τι άλλο προκύψει από τον δημοσιονομικό χώρο του 2023.
  • Επιταγή ακρίβειας 500 εκατ. ευρώ – θα την πιστωθούν οι πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button