Κόσμος

Τα πρώτα τανκς και βαρέα όπλα του Άσαντ απέναντι στους Τούρκους εισβολείς (Video)

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) αντιπαρατάσσει βαριά όπλα στην περιοχή Mανμπίζ βορειοανατολικού του Χαλεπίου, προκειμένου να αποφευχθεί μια τουρκική στρατιωτική επίθεση.

Σε ένα σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, τα στρατεύματα του Μπασάρ Αλ Άσαντ μεταφέρουν πάνω σε μεγάλες πλατφόρμες βαριά άρματα μάχης τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στις ισχυρές δυνάμεις που έχει στείλει ο Ερντογάν κατά των Κούρδων.

Χθες Δευτέρα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις τους είχαν εισέλθει στο Mανμπίζ μετά την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από την πόλη νωρίτερα το πρωί.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Συριακού Αραβικού Στρατού με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), έχει δοθεί πρόσβαση στις δυνάμεις του SAA σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές που ελέγχει, συμπεριλαμβανομένων των Μανμπίζ, Αιν Ίσα και Κομπάνι.

Να σημειωθεί πως αν και τα στρατεύματα του Άσαντ αναμένεται να εγκατασταθούν στο Κομπανί, εντούτοις δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει για τη συνορική αυτή περιοχή-σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων και Κουρδισσών της Συρίας στις θηριωδίες του ισλαμοφασιστών του ISIS.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button