Τεχνολογία

Τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων ετών ανακοίνωσε η Samsung

Kαταλυτικός αποδείχτηκε ο ρόλος των πωλήσεων που κατέγραψε το Galaxy S21

Από τα δεδομένα που ανακοινώνουν διάφορες εταιρίες ερευνών, φαίνεται πως σχεδόν όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας καταγράφουν βελτιωμένα αποτελέσματα στις αρχές του 2021 από ό,τι το 2020. Ορισμένες εταιρίες, όμως, όπως η Samsung, καταγράφουν καλύτερες επιδόσεις από ό,τι ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες της Samsung στον τομέα των κινητών τηλεφώνων απέδωσαν κέρδη περίπου 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις επιδόσεις αυτές να είναι οι καλύτερες των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με το Reuters. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 66% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Όπως αναφέρει η Samsung στην ενημέρωση επενδυτών,  οι “αυξημένες πωλήσεις ναυαρχίδων” καθώς και οι “αυξημένες πωλήσεις μοντέλων τα οποία απευθύνονται στη μαζική αγορά” αποτέλεσαν τους δύο βασικούς κινητήριους μοχλούς, ιδίως στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Μάλιστα, η νοτιοκορεατική εταιρία χαρακτηρίζει εξαιρετικά τα νούμερα που κατέγραψε η σειρά Galaxy S21.

Η επιτυχία της σειράς Galaxy S21, τουλάχιστον σε σύγκριση με την αναιμική απήχηση της σειράς Galaxy S20, ήταν ήδη φανερή λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία. Οι πωλήσεις των Galaxy S21 στην Κορέα ήταν, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 30% υψηλότερες από ό,τι εκείνες των προκατόχων τους στο αντίστοιχο διάστημα. Εντωμεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μοντέλα αυτής της σειράς κατέρριψαν το προηγούμενο ρεκόρ προπαραγγελιών της εταιρίας. Δημοφιλή αποδείχτηκαν το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας τους και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον πρώτο μήνα μετά τη διάθεσή τους στην αγορά, είχαν πουληθεί τριπλάσιες συσκευές Galaxy S21 σε σχέση με εκείνες της σειράς S20.

Παρότι η σειρά Galaxy S21 περιλάμβανε διάφορες βελτιώσεις σε σχέση με τη σειρά S20, εκτιμάται πως οι χαμηλότερες τιμές διάθεσης σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη που καταγράφηκε καθώς ο πλανήτης αρχίζει σταδιακά να ανακάμπτει από την πανδημία συνέβαλλαν στα βελτιωμένα αποτελέσματα που κατέγραψε η ναυαρχίδα της Samsung.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιδόσεις της ναυαρχίδας δεν είναι το μόνο θετικό για τη Samsung. Παρότι η εταιρία δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, ισχυρίζεται πως οι μεσαίας κλίμακας συσκευές της κατέγραψαν επίσης αξιόλογα αποτελέσματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι μεσαίων έως χαμηλών επιδόσεων συσκευές εκτιμάται πως αποτελούν το αδύναμο σημείο της Samsung, όπως καταδείχτηκε από τις επιδόσεις τους το 2020 στην Αφρική. Όμως, η εταιρία εκτιμά πως η σειρά Galaxy A θα ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Παράλληλα, προβλέπει ενισχυμένες πωλήσεις για τις προτάσεις της στις κατηγορίες των wearable και των tablet κατά το ίδιο τρίμηνο.

Σε κάθε περίπτωση, η Samsung προειδοποιεί πως οι συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ημιαγωγούς παγκοσμίως και η “εξασθενημένη επίδραση των νέων προϊόντων” θα μπορούσαν να πλήξουν τα έσοδά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 καθώς και τις μελλοντικές πωλήσεις ναυαρχίδων.

insomnia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button