Εκλογές 2019

Τα ψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά των κομμάτων στην Μεσσηνία

Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς τις προτιμήσεις του τοπικού πληθυσμού κατά καλλικρατικό δήμο, σε ποιόν δηλαδή ένα κόμμα καταγράφει το ψηλότερο και σε ποιόν το χαμηλότερο ποσοστό.

Η ΝΔ καταγράφει στην Μεσσηνία το υψηλότερο ποσοστό της στον Δήμου Οιχαλίας με 48,53% και το χαμηλότερό της στην Καλαμάτα με 41,56%. Πάντως, σε όλο τον νομό η ΝΔ βρίσκεται ψηλότερο από τον πανελλαδικό της μέσο όρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ψηλότερο ποσοστό του στον δήμο Καλαμάτας με 33,65% και το χαμηλότερο στον Δήμο Οιχαλίας με 20,14%. Σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά σε ποσοστό στο νομό την ΝΔ.

Το ΚΙΝΑΛ πετυχαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό του στον Δήμο Πύλου – Νέστορος με 8,82% και το χαμηλότερο στον δήμο Καλαμάτας με 5,02%.

Το ΚΚΕ καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό του στο Δήμο Δυτικής Μάνης με 7,11% και το χαμηλότερο στον δήμο Τριφυλίας με 3,74%. Το Κόμμα του Βαρουφάκη έχει το ψηλότερο ποσοστό του στην Καλαμάτα με 3,71%.

Στον δήμο Οιχαλίας καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά του ο Βελόπουλος με 3,93% και τα χαμηλότερα στον δήμο Τριφυλίας με 2,87%.

Η ΧΑ καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά της στον δήμο Οιχαλίας με 3,14% και τα χαμηλότερα στον δήμο Καλαμάτας με 2,71%.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button