Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Την άνοιξη ολοκληρώνεται η παρέμβαση στο Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος – Πύλος

 

kalamatamessini


Παράταση έως 31 Μαΐου του 2017 εγκρίθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα δύο έργα βελτίωσης και συντήρησης της 82ης εθνικής οδού, που αφορά στα τμήματα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος και Ριζόμυλος – Πύλου, με κάθε ένα από αυτά να έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
Το μεν πρώτο εκτελείται από τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη, το δε δεύτερο από την εταιρεία  ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ.

Ασπρόχωμα – Ριζόμυλος
Το τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης στις 21-8-2016 και είχε δοθεί παράταση έως τέλος του 2016.
Με το έργο προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης της 82ης εθν. οδού στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως το Ριζόμυλο, μήκους 16 χλμ. Η συντήρηση αφορά σε καθαρισμό τάφρων, κατασκευή λωρίδας επιτάχυνσης – επιβράδυνσης στην είσοδο της 120 ΠΕΑ, ασφαλτικές εργασίες σε διάφορα σημεία, καθώς και ηλεκτροφωτισμό της οδού Ασπρόχωμα – Μεσσήνη.
Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εκτελεστεί εργασίες χωματουργικών σε ποσοστό 90%, τεχνικά έργα σε ποσοστό 80% και ασφαλτικές εργασίες σε ποσοστό 48,60%. Συνολικά έχει εκτελεστεί το 60% του έργου.
Σύμφωνα με τους λόγους της νέας παράτασης, από την αρχή του έργου λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά και της κακής κατάστασης της οδού, προέκυψαν πρόσθετα σημεία επέμβασης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σε προτεραιότητα για ασφαλή χρήση από τα διερχόμενα οχήματα. Έτσι, έχουν απομείνει οι υπόλοιπες εργασίες που δεν εκτελέστηκαν.

Ριζόμυλος – Πύλος
Και το τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος είχε αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης στις 21-8-2016 και είχε δοθεί παράταση έως τέλος του 2016.
Προβλέπονται παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης στο συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 28 χλμ.
Έχουν εκτελεστεί εργασίες χωματουργικών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 80%, τεχνικά έργα σε ποσοστό 90% και εργασίες οδοστρωσίας σε ποσοστό 74%. Συνολικά έχει εκτελεστεί το 50 % των εργασιών.
Και γι’ αυτό το τμήμα προέκυψαν πρόσθετα σημεία επέμβασης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σε προτεραιότητα και αυτός είναι ο λόγος που εγκρίθηκε η παράταση.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button