Lifestyle

Τι απέγιναν οι Ντιουκς 34 χρόνια μετά το τέλος της σειράς

Ήταν 26 Ιανουαρίου του 1979, όταν έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση μέσα από το δίκτυο CBS η σειρά που έμελλε να λατρευτεί από το κοινό να μεγαλώσει μία ολόκληρη γενιά και σήμερα να την αναπολούν με μία γλυκιά νοσταλγία.

Ήταν οι «The Dukes of Hazzard» μία κωμωδία δράσης με πρωταγωνιστές δύο ανένταχτα ξαδέλφια, τον Λιουκ και το Μπο, την καυτή ξαδέλφη τους Ντέιζι, τον σερίφη «Ρόσκο», τον διεφθαρμένο πολιτικό Μπο και τους υπόλοιπους ήρωες που αγαπήθηκαν εξίσου. Η σειρά ήταν εμπνευσμένη από την ταινία «Moonrunners» (1975), που είχε πάνω κάτω τους ίδιους χαρακτήρες. Όμως, οι Ντιουκς ήταν αυτοί που γνώρισαν αμέσως επιτυχία στην Αμερική. Και σύντομα άνοιξαν τα φτερά τους κι εκτός αμερικανικών συνόρων.

«Welcome to Hazzard County»

Δύο χρόνια αργότερα η σειρά ήρθε στην Ελλάδα κι έμελλε να αλλάξει τα τεταρτιάτικα βράδια μας. Έκανε πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση, στις 8 Ιουλίου του 1981 και μπορεί να ήταν στην καρδιά του καλοκαιριού, όμως, κατάφερε πολύ γρήγορα να μας κάνει να μαζευόμαστε από νωρίς στο σπίτι, να παίρνουμε θέση και να περιμένουμε να δούμε τους «Ντιουκς».

«Welcome to Hazzard County» έλεγε η πιο γνώριμη εκείνη την εποχή φωνή και οι τίτλοι έναρξης της σειράς μόλις έπεφταν υπό τους ήχους του τραγουδιού που μας μεγάλωσε. Και που το τραγουδούσαμε με λόγια άλλα αντί άλλων (καθότι την εποχή εκείνη δεν ήταν για όλα τα παιδιά τα αγγλικά κάτι σαν δεύτερη γλώσσα), αλλά πάντα με ρυθμό.

Γιατί, το τραγούδι των τίτλων, « Good Ol’ Boys» με την χαρακτηριστική φωνή του Waylon Jennings σημάδεψε μία ολόκληρη δεκαετία, εκείνη του ’80.

Οι καταδιώξεις με τον θρυλικό «Στρατηγό Λη»

Η σειρά παρακολουθούσε τη ζωή της οικογένειας των Ντιουκς, που ζούσε σε μία φάρμα στο Hazzard County στον αμερικανικό νότο. Τα ξαδέλφια Λιουκ, Μπο, Ντέιζι και ο θείος τους Τζέσι ήταν μονίμως στο στόχαστρο του «κακού» και πολύ πλούσιου Μπος Χογκ. Με τη βοήθεια του σερίφη Ρόσκο Κολτρέιν, ο Μπος προσπαθούσε να διώξει από την περιοχή τους Ντιούκς. Παρόλες τις προσπάθειες και τα υποχθόνια σχέδια του, στο τέλος ποτέ δεν τα κατάφερνε.

Ωστόσο, αυτό που έκανε τη σειρά να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από τις νεαρές ηλικίες, ήταν οι καταδιώξεις με τα αυτοκίνητα. Μα κυρίως, τα απίστευτα άλματα του General Lee (Στρατηγός Λη), του θρυλικό πορτοκαλί Dodge Charger του 1969 που έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία και στις καρδιές μας. Και αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν των Ντιούκς.

Μάλιστα, οι καταδιώξεις ήταν και από τα αγαπημένα παιδικά παιγνίδια των παιδικών μας χρόνων. Ποιος ως παιδί δεν έκανε τους Ντιουκς; Δεν προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο από το παράθυρο και ποιος δεν φώναζε «Ιιιιχα» καθώς επιχειρούσε άλμα στο αυτοσχέδιο βουναλάκι που φτιάχναμε, προσποιούμενοι ότι βρισκόμαστε σε καταδίωξη; Και ποιο αγόρι δεν ονειρευόταν να μεγαλώσει και να έχει έναν δικό του General Lee;

Για την ιστορία, στα 145 επεισόδια της σειράς χρησιμοποιήθηκαν 256 πανομοιότυπα οχήματα. Απ’ όλα αυτά όμως τα θρυλικά αυτοκίνητα, μόνο ένα κατάφερε να επιβιώσει το οποίο πωλήθηκε πριν λίγα χρόνια στην Καλιφόρνια.

Επίσης, η αξέχαστη κόρνα του «Στρατηγού Λη» δεν ήταν αρχικά στο πλάνο. Ο σκηνοθέτης την άκουσε από διερχόμενο όχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και αποφάσισε να την υιοθετήσει.

Τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές της σειράς

Μετά από επτά σεζόν και 145 επεισόδια, στις 8 Φεβρουαρίου του 1985 έπεσε η αυλαία στην Αμερική, της πιο αγαπημένης σειράς. Οι απανταχού φαν της αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι οι «Ντιουκς» δεν θα συντροφεύουν τα βράδια τους, αλλά και τα παιδικά τους όνειρα και σχέδια για το μέλλον.

Οι ήρωες που λατρέψαμε, ο Λιουκ, ο Μπο, η Ντέιζι και οι υπόλοιποι τράβηξαν ο καθένας το δρόμο του. Άλλοι εξαργύρωσαν την επιτυχία της σειράς και άλλοι θέλησαν να δοκιμαστούν σε άλλα μονοπάτια.

 Λιουκ Ντιουκ – Thomas Steven Wopat

Το καλοκαίρι του 2017, ο γοητευτικός μελαχρινός ηθοποιός που λατρεύτηκε από το γυναικείο κοινό, όσο προβάλλονταν οι «Ντιουκς» βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι παρενόχλησε μία συμπρωταγωνίστριά του σε μουσική παράσταση. Λίγους μήνες αργότερα, μία ανήλικη συμπρωταγωνίστρια του από την ίδια παράσταση, τον κατηγόρησε ότι την παρενόχλησε ερωτικά, χτυπώντας την με ένα φάκελο στα οπίσθια της και αφήνοντας ερωτικά υπονοούμενα.

Ο 66χρονος ηθοποιός οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου κρίθηκε ένοχος. Καταδικάστηκε σε έναν χρόνο εθελοντικής εργασίας, ενώ παρακολουθεί και πρόγραμμα απεξάρτησης, μιας και στο σπίτι του άλλοτε «Λιουκ» κατά τις έρευνες είχε βρεθεί ένα σακουλάκι κοκαΐνης.

Από την πρόσφατη δίκη του ηθοποιού

Όσο για την καριέρα του, μετά τους «Ντιουκς» ακολούθησαν και άλλες τηλεοπτικές συμμετοχές, σειρές και εκπομπές είτε με βασικό ρόλο είτε απλή συμμετοχή σε επεισόδια.

Μπο Ντιουκ – John Schneider

Ήταν πίσω από τη σκιά του ξαδέλφου του «Λιουκ», αν και δεν υστερούσε κι εκείνος σε σουξέ στο γυναικείο φύλο. Ο ξανθός Μπο, σήμερα είναι 59 χρόνων και όπως και ο συμπρωταγωνιστής του στους «Ντιουκς» βρέθηκε αντιμέτωπος με το Νόμο. Αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Ο John Schneider ασχολήθηκε με τη μουσική και άνοιξε δικό του στούντιο ηχογράφησης. Ωστόσο, έπεσε έξω οικονομικά και τα χρέη ήταν πολλά, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει σε αυτά. Μπήκε φυλακή για έναν χρόνο, ενώ στο μεταξύ χώρισε με τη σύζυγό του με την οποία έχουν αποκτήσει παιδιά.

Τα μέτωπα για τον γοητευτικό ηθοποιό από το 2014 είναι πολλά. Με την εν διαστάσει σύζυγο του βρίσκονται σε μία συνεχή διαμάχη για τη διατροφή, ενώ πριν λίγες ημέρες ο άλλοτε σταρ των «Ντιουκς» ζήτησε οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, μιας και δεν είχε χρήματα να αποπληρώσει τα χρέη του ενώ αναγκάστηκε να βάλει πωλητήριο ακόμη και στο σπίτι του.

Τα δύο «ξαδέλφια» σε εκδήλωση για τη σειρά πριν λίγα χρόνια

Στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν συμμετείχε στο αμερικανικό Dancing With The Stars, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα δύο νέα προσωπικά του άλμπουμ, μετά από δύο δεκαετίες. Πάντως, ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα στη βοήθεια που ζήτησε, αποδεικνύοντας την αγάπη που έχουν για το «Μπο» και ας μην είναι στην πρώτη γραμμή, πάντα, για τους σωστούς λόγους.

Ντέιζι Ντιούκ – Catherine Bach

Η «καυτή» ξανθιά ξαδέρφη Ντέιζι προκαλούσε αναστάτωση στον ανδρικό πληθυσμό με τα μακριά μαλλιά, τις στενές μπλούζες και τα καυτά σορτσάκια της. Πόστερ με τη σέξι Catherine Bach κοσμούσαν τα εφηβικά δωμάτια των αγοριών, ενώ το στυλ της υιοθετήθηκε από πολλές γυναίκες.

Μετά το τέλος της σειράς, η τηλεοπτική Ντέιζι συμμετείχε σε διάφορες σαπουνόπερες (η πιο γνωστή είναι τα Ατίθασα Νιάτα), ενώ συνέχισε και με το τραγούδι. Έκανε δύο γάμους, ωστόσο ο δεύτερος ήταν εκείνος που της άλλαξε τη ζωή. Πριν λίγα χρόνια η ηθοποιός βίωσε την απόλυτη οικογενειακή τραγωδία.

Τον Απρίλιο του 2010,  ο 60χρονος σύζυγός της Πήτερ Λόπεζ, δικηγόρος διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Μάικλ Τζάκσον, αυτοκτόνησε με όπλο στην πίσω αυλή του σπιτιού τους. Η αυτοκτονία του τσάκισε την ηθοποιό, η οποία μίλησε πρώτη φορά για την τραγωδία που βίωνε, τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα στην Huffingtonpost, όπου τόνισε ότι είχαν μία ευτυχισμένη ζωή και πως εκείνος ενδεχομένως ένιωθε πιεσμένος με όσα συνέβαιναν στη δουλειά του.

Σήμερα, η άλλοτε σέξι τηλεοπτική Ντέιζι είναι 64 χρόνων, παίζει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, ενώ διατηρεί δικό της κατάστημα στο Νάσβιλ, όπου πουλάει ρούχα και αντικείμενα που παραπέμπουν στην εποχή των Ντιουκς.

Σερίφης Ρόσκο – James Best

Ο σερίφης «Ρόσκο» σε εκδήλωση λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Ποιος θα ξεχάσει τον πιο γκαφατζή σερίφη που έχει περάσει ποτέ από σειρά; Τα ξαδέλφια Ντιουκς ήταν μονίμως στο στόχαστρό του, ενώ επικές ήταν οι καταδιώξεις τους. Ο σερίφης Ρόσκο -κατά κόσμο James Best- έφυγε από τη ζωή το 2015 και σε ηλικία 88 ετών.

Και μπορεί η θρυλική σειρά να τον έκανε ευρέως γνωστό, όμως, πριν από αυτή αλλά και μετά, είχε μία σημαντική θέση στο κινηματογραφικό στερέωμα, μιας και αποτέλεσε «σχολή» για πολλά μεγάλα ονόματα. Ένας από τους γνωστούς μαθητές του ήταν ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Θείος Τζέσι – Denver Pyle

Ο αγαπημένος και σοφός θείος των Ντιούκς, Τζέσι. Ο Denver Pyle που τον υποδύθηκε, έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά. Μετά το τέλος της, πρόλαβε κι έπαιξε στο reunion της. Έφυγε από τη ζωή το 1997 σε ηλικία 87 ετών. Εκτός από ηθοποιός, υπήρξε σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Μπος Χογκ – Sorrell Booke

Ο προύχοντας της περιοχής, ένας διεφθαρμένος πολιτικός ντυμένος πάντα στα λευκά, που του άρεσαν τα πούρα, το φαγητό και οι κομπίνες που του έφερναν περισσότερο χρήμα. Με τον Σερίφη Ρόσκο, δε, αποτέλεσαν έναν αχτύπητο και γκαφατζίδικο δίδυμο.

Αν και ως ρόλος ήταν «παλιοχαρακτήρας», ήταν τόσο κωμικός που έμελλε να λατρευτεί από το τηλεοπτικό κοινό και να είναι ο μόνος κακός που είχε τόσους φανατικούς.

Ο Μπος Χογκ, κατά κόσμο Sorrell Booke ήταν στην πραγματικότητα ένας σπουδαγμένος άνδρας, που μεταξύ άλλων, μιλούσε 5 γλώσσες. Έγινε διάσημος μέσα από το ρόλο του «Μπος», όμως, λίγα χρόνια μετά το τέλος της σειράς και συγκεκριμένα το 1994 έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών.

Αν και η τηλεοπτική εικόνα ήταν εκείνη του υπέρβαρου, στην πραγματικότητα ο Sorrell Booke ήταν αρκετά πιο αδύνατος. Για τις ανάγκες του ρόλου φορούσε ειδικό κοστούμι που του πρόσθετε βάρος.

Επίσης, ο ίδιος είχε ταυτιστεί τόσο με το ρόλο του Μπο, που έτρωγε αληθινό ωμό συκώτι (το αγαπημένο φαγητό του τηλεοπτικού ήρωα) και στην καθημερινότητά του.

 

celebnews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button