Τοπικά Νέα

Τι απαντά η Μητρόπολη Τριφυλίας στις καταγγελίες του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου για το συμβάν με την παπαδιά

Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το απαράδεκτο για την Εκκλησία περιστατικό που εκτυλίχθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στην εκκλησία του φερώνυμου χωριού της κοινότητας Δωρίου της Μεσσηνίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους αληθείς πιστούς του ποιμνίου της Ι. Μητροπόλεως και ως εκ τούτου απαντούμε στις ανυπόστατες, ανώνυμες και ανακριβείς διαρροές.

Αναφορικά με το περιστατικό στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου, γνωστοποιούμε πως ο Σύλλογος καμία αρμοδιότητα και κανένα δικαίωμα δεν είχε να αναλάβει την περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου. Επιπλέον, υπέπεσε και στο ποινικό αδίκημα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης για την οποία οι υπεύθυνοι του Συλλόγου θα δώσουν λόγο. Αντί λοιπόν οι ταραξίες να στρέφονται κατά του πρεσβυτέρου και της πρεσβυτέρας θα έπρεπε να αναλογιστούν την έκνομη συμπεριφορά τους και να μην ασχημονούν.

Δεν μας εκπλήσσει διόλου η «απογοήτευση» των μελών του Συλλόγου Δωρίου Μεσσηνίας «Άγιος Γεώργιος» και των «κατοίκων» του Αγίου Γεωργίου, αφού οι εικονιζόμενοι στο video είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών. Η «απογοήτευση» που εκφράζεται είναι έκδηλη και εντείνεται το τελευταίο διάστημα λόγω της ενεργούς προσωπικής δραστηριοποίησης του Μητροπολίτου και της λήψης καίριων αποφάσεων εκ μέρους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, μια εκ των οποίων ήταν η ανάκλησις παραχωρήσεως καταστήματος προς τον Σύλλογο που εκμεταλλευόταν για πολλά χρόνια έως τον Ιούλιο του έτους 2017, λόγω προδήλου παράβασης απόδοσης λογαριασμού οικονομικής διαχειρίσεως.

Πράγματι, η ευθύτητα του λόγου του Σεβασμιώτατου, η απαρέγκλιτη ορθή οικονομική διαχείριση υπό τις αρχές της διαφάνειας και του πλήρους ελέγχου, προκαλούν πλέον δυσφορία σε όσους απομυζούσαν από το έτος 2003 μέχρι και πρόσφατα οφέλη εις βάρος της Αγίας Εκκλησίας μας. Αυτό, όμως είναι παρελθόν. Είναι ανέκκλητη η Απόφαση του Σεβασμιώτατου να οδηγήσει στη δικαιοσύνη και στις αρμόδιες εθνικές ελεγκτικές οικονομικές αρχές, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, όσους καπηλευόμενοι το όνομα του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Δωρίου Μεσσηνίας προσπορίστηκαν παρανόμως οιοδήποτε ποσό. Μάλιστα, οι αναφορές μας είναι, αντιθέτως προς τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Συλλόγου, πάντοτε επώνυμες και πλήρως στοιχειοθετημένες.

Τέλος, και πάλι αβασίμως αναρωτιούνται κάποιοι πού ευρίσκονταν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου την ημέρα του περιστατικού. Στην πραγματικότητα διερωτώνται διότι πλέον δεν τους επιτρέπεται να διαχειρίζονται ποσά ανεξελέγκτως εις βάρος του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου και της περιουσίας του. Δηλώνουμε ότι το προσωπικό κώλυμα των μελών την ημέρα εκείνη δεν θα τους εμποδίσει στο εγγύς μέλλον να συνεχίσουν να προασπίζονται την λειτουργία του Ι. Ναού και να εξυπηρετούν τη διαχείριση των οικονομικών του.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button